33.9 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Λ. Αυγενάκης από Αλεξανδρούπολη: «Ο ΝΟΑ είναι ένας όμιλος πρότυπο» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Την Αλεξανδρούπολη και το Ναυταθλητικό Όμιλο της πόλης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας, Λευτέρης Αυγενάκης

Μετά από ξενάγηση του Ομίλου από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, ο κ. Αυγενάκης αποφάνθηκε ότι ο ΝΟΑ αποτελεί πρότυπο αθλητικού ομίλου, ενώ επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του θαλάσσιου αθλητισμού της χώρας σε όλα τα επίπεδα. 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης

«Είναι τιμή μας που ο υπουργός επισκέπτεται τον όμιλο, είχαμε τη χαρά να τον ξεναγήσουμε και να του δείξουμε την προσπάθεια που γίνεται εδώ και 50 και πλέον χρόνια σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας, προκειμένου να φέρουμε τα παιδιά κοντά στο υγρό στοιχείο. Προσβλέπουμε στη συμπαράστασή του, ήδη το έχει εκδηλώσει άλλωστε» δήλωσε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι η ενημέρωση του υφυπουργού αφορούσε στην προσπάθεια που γίνεται στις ακαδημίες, στις αγωνιστικές ομάδες του ομίλου καθώς και για τη NOA Regatta.  

Ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου

«Σήμερα έρχομαι να συναντήσω έστω και συμβολικά τους ιστιοπλόους, τα στελέχη, το ΝΟΑ, και τον πρόεδρο. Ολοκληρώνεται ένας κύκλος επισκέψεων που μας δίνει τη δυνατότητα να δηλώσουμε ότι αθλητισμός είναι όλα τα αθλήματα και όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Η σχέση της Ελλάδας με τη θάλασσα είναι στενή και πρέπει να γίνει στενότερη, και αυτό θα γίνει επειδή ενισχύουμε δομές και ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, όπως τους ΝΟ, που λειτουργούν με πολύ μεράκι και αθλητισμό σε όλη τη χώρα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης. 

«Ο ΝΟΑ είναι ένας όμιλος πρότυπο: διοίκηση δυναμική, ποιοτική, δραστηριότητα πολυεπίπεδη, αγκαλιάζει όλα τα τμήματα και τις ενότητες, και κυρίως, διεκδικεί διοργανώσεις. Άρα είναι αυτονόητη και η δική μας η στάση ως υπουργείο αθλητισμού και κυβέρνηση, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια εξωστρέφειας που κάνει ο ΝΟΑ» εξήγησε στη συνέχεια. 

«Θέλουμε “καθαρό οξυγόνο” σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας μας»

«Εύχομαι ο νέος αθλητικός νόμος να δώσει τη δυνατότητα και σε πολλούς άλλους που είχαν την επιθυμία να μπουν στα ενδότερα των αθλητικών των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών, να δουλέψουν, να απολαύσουν, να προσφέρουν, να απογοητεύουν και να σηκωθώ ξανά και να συνεχίζουν να πολεμούν. Θέλουμε πολλοί περισσότερους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, θέλουμε πολλοί περισσότερους να εμπλακούν με τις διοικήσεις, θέλουμε “καθαρό οξυγόνο” σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας μας. Θέλουμε πρόσωπα ή δομές που λειτουργούν ως πρότυπα και παράδειγμα προς μίμηση και να εξελιχθούν και να τραβήξουν μπροστά» ανέφερε σχετικά με τον αθλητισμό της Ελλάδας ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως τα αθλήματα θαλάσσης θα έπρεπε να είναι στην κορυφή των τριών-τεσσάρων πιο δημοφιλών αθλημάτων.

«Σας “βγάζω το καπέλο”, γιατί έχετε καταφέρει να δώσετε δείγματα πατριωτισμού, μετριοπάθειας αλλά και αποφασιστικότητας»

«Παρόλα αυτά έχουν μείνει πίσω – είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνετε, να βάλουμε πλάτη, και να ενισχύσουμε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται από τους Εβρίτες – σας “βγάζω το καπέλο” γιατί έχετε καταφέρει να δώσετε δείγματα πατριωτισμού, μετριοπάθειας αλλά και αποφασιστικότητας» τόνισε ο υφυπουργός αναφορικά με τα πρόσφατα γεγονότα στα σύνορα. 

«Είδαμε ανθρώπους έτοιμους να “βάλουν πλάτη”, να αγκαλιάσουν τα σώματα ασφαλείας και την Ελληνική Αστυνομία και να αντιμετωπίσετε με μια ηρεμία (το έχετε κάνει πολλές φορές) και αυτή την πρόκληση από τη γειτονική χώρα. Δεν “κλειστήκατε στο καβούκι σας”, πάντα με ένα χαμόγελο και μια φιλόξενη διάθεση, απευθύνεστε σε όλους τους γείτονες, και δημιουργείτε και καλλιεργείτε σχέσεις φιλίας – αυτό καλλιεργείται και μέσα από τον αθλητισμό» κατέληξε ο κ. Αυγενάκης. 

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ