ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΠαρατείνεται η επιδότηση στο diesel κίνησης έως τον Ιούνιο – Στα 15...

Παρατείνεται η επιδότηση στο diesel κίνησης έως τον Ιούνιο – Στα 15 λεπτά το όφελος στην αντλία

Την παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης και για τον μήνα Ιούνιο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, με στόχο τη συγκράτηση του κόστους μεταφορών και των πιέσεων στην αγορά λόγω της ενεργειακής αστάθειας.

Η επιδότηση στο diesel κίνησης συνεχίζεται, ωστόσο το όφελος για τον καταναλωτή μειώνεται στα 15 λεπτά ανά λίτρο στην αντλία, έναντι 20 λεπτών που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Η επιδότηση αντιστοιχεί σε 12 λεπτά προ ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, το δημοσιονομικό κόστος της παράτασης του μέτρου υπολογίζεται στα 46 εκατ. ευρώ.

Παρά τη μείωση της επιδότησης, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η τιμή του diesel παραμένει αισθητά χαμηλότερη σε σχέση με τα επίπεδα του Μαρτίου, πριν την εφαρμογή του μέτρου.

Ειδικότερα:

  • στις 24 Μαΐου η μέση τιμή διαμορφωνόταν στα 1,818 ευρώ ανά λίτρο,
  • στις 30 Απριλίου στα 1,882 ευρώ,
  • ενώ στις 31 Μαρτίου, χωρίς επιδότηση, είχε φτάσει στα 2,122 ευρώ ανά λίτρο.

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει παράλληλα ότι δεν προβλέπεται νέος κύκλος fuel pass, επιλέγοντας πιο στοχευμένη στήριξη αποκλειστικά για το πετρέλαιο κίνησης.

Όπως επισημαίνεται, το diesel αποτελεί βασικό καύσιμο για μεταφορές, επαγγελματίες και εφοδιαστική αλυσίδα, με αποτέλεσμα η επιδότηση να λειτουργεί ως μέτρο περιορισμού των ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια