26.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025

Πώς να γίνετε ο «MasterChef» της Τσικνοπέμπτης

Συμβουλές που θα σας αναδείξουν στον καλύτερο ψήστη της παρέας

- Χορηγούμενη-

Τσικνοπέμπτη σήμερα με εικόνες απίστευτης κρεατοφαγίας με ζουμερά ψητά στα κάρβουνα ή τη σχάρα.

Οι προετοιμασίες έχουν πάρει φωτιά, οι παραγγελίες για το φιλικό μπάρμπεκιου στο σπίτι έχουν ήδη γίνει και το μόνο που απομένει για να στεφθεί η βραδιά με επιτυχία είναι να πετύχουμε το σωστό ψήσιμο.

Αν θέλετε, λοιπόν, να γίνετε οι… «MasterChef» της Τσικνοπέμπτης ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και αποδειχθείτε στον καλύτερο ψήστη της παρέας.

Ξεκινήστε με δυνατή φωτιά. Οι περισσότεροι συνηγορούν στο ότι η δυνατή φωτιά βοηθάει να ροδίσει το κρέας εξωτερικά, αποκτώντας μια κρούστα, η οποία βοηθάει και στο καραμέλωμα των πρωτεϊνών του.

Το κρέας χρειάζεται συνήθως 5-7 λεπτά για να ροδίσει, οπότε μόλις αποκτήσει το συγκεκριμένο χρώμα το γυρνάτε από την άλλη πλευρά, έτσι ώστε και αυτή να ροδίσει.

Χαμηλώστε ελαφρώς τη φωτιά (αναλόγως με το πώς ψήνετε λιγοστεύετε τα κάρβουνα ή ανεβάζετε τη σχάρα) και σιγοψήστε.

Γυρίζετε τακτικά, έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας. Επιπλέον, αυτή η διαδικασία βοηθάει στο να μην στεγνώσει εσωτερικά το κρέας και να βγει ζουμερό.

Για να διατηρείται η υγρασία του κρέατος, στην περίπτωση που δεν το έχετε ήδη μαρινάρει, μπορείτε να αλείφετε με λαδορίγανη κάθε φορά που γυρνάτε το κρέας.

Οι περισσότεροι ψήστες ισχυρίζονται ότι το αλάτισμα «απαγορεύεται» πριν το ψήσιμο. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί «μοιραίο» για το κρέας σας καθώς σφίγγει πιο εύκολα. Κατά προτίμηση αλατίστε πέντε λεπτά πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά.

Φροντίστε το κρέας να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον μισή ώρα με τρία τέταρτα πριν το ψήσετε.

Extra tip: Προτιμήστε κρέας με λίπος. Αυτό συνεπάγεται ότι το κρέας σας θα βγει ζουμερό, μαλακό και νόστιμο. Σίγουρα κανένας δεν ξετρελαίνεται για ένα ξερό και στεγνό κομμάτι κρέατος.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

ΚΚΕ ΤΕ Έβρου: Όχι στην υποστελέχωση και το κλείσιμο των ΔΟΥ

Η απόφαση της ΑΑΔΕ για περαιτέρω κεντρικοποίηση των υπηρεσιών, όπως οι δραματικές αλλαγές στη δομή των φορολογικών υπηρεσιών στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αττική -...

Διαγραφή του Δημήτρη Τσελεμπή από την Παράταξη της Δημοτικής Αρχής Ορεστιάδας

Η δημοτική παράταξη «Ορεστιάδα Νέα Ξανά» ενημερώνει ότι κατόπιν της προβλεπόμενης εσωτερικής διαδικασίας αποφάσισε την διαγραφή του δημοτικού συμβούλου κ. Δημητρίου Τσελεμπή από τη...

17 μετάλλια για τους αθλητές του Κότινος Α.Σ. ΑμεΑ

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παραστίβου 2025, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 14-15 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Ο Κότινος Α.Σ. ΑμεΑ Αλεξανδρούπολης συμμετείχε με 9 αθλητές και 4...

Αλεξανδρούπολη: Σεμινάριο συμπλήρωσης μηχανογραφικού 2025

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Θράκης, σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Έβρου, διοργανώνει σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού με τίτλο:...

Έξι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου διακρίθηκαν στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Θαλής»

Συγχαρητήρια στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου που διακρίθηκαν στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας! Η επιτυχία τους αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης...

Θάσος: Το πρόβλημα στέγασης των υγειονομικών του νησιού παραμένει άλυτο

Το στεγαστικό πρόβλημα των δημοσίων υπαλλήλων επαναφέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου. Συγκεκριμένα, αναφέρει: Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου επαναφέρει προς συζήτηση...

Σαμοθράκη: Αυξημένη η τουριστική κίνηση στο αινιγματικό νησί του Θρακικού Πελάγους

Αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα από την τουριστική κίνηση στη Σαμοθράκη, όπως τονίζει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Τριανταφυλλιά Σαλαμανή. «Σιγά...

Διαβασε και αυτο