Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα δημόσιας Υγείας, την οποία διοργάνωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πλούσιο, και στους 5 νομούς της Περιφέρειας, Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Η εβδομάδα Δημόσιας Υγείας έκλεισε στην Αλεξανδρούπολη με ημερίδα με θέμα: “Νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές, ένα θέμα που αφορά σε μεγάλο βαθμό τον νομό Έβρου, καθώς τόσο ο ποταμός Έβρος, όσο και τα 500 χιλιάδες στρέμματα ορυζώνων πολύ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ευνοούν την ανάπτυξη πληθυσμού κουνουπιών, τα οποία κατά καιρούς έχουν γίνει φορείς ασθενειών τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής.

Μάλιστα, η εντομολόγος Δημόσιας Υγείας, Αλεξάνδρα Χασκοπούλου,  χαρακτήρισε τον Έβρο, ως την μεγαλύτερη πρόκληση που η ίδια ως επιστήμων έχει συναντήσει, αναφορικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών, προσθέτοντας παράλληλα, πως η Περιφέρεια, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, σπροκειμένου να θωρακίσει την περιοχή από τη μετάδοση ασθενειών, στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Χορηγούμενη