Να γιατί πρέπει να κοιμάστε σε μεταξένια ή σατέν σεντόνια

Όλες μας επιθυμούμε να ξυπνάμε με λαμπερά και ευκολοχτένιστα μαλλιά. Τί συμβαίνει όμως όταν ενώ έχουμε κάνει τη μάσκα ενυδάτωσης στα μαλλιά μας, ξαπλώνουμε να κοιμηθούμε και ξυπνώντας το επόμενο πρωί τα μαλλιά μας είναι ξηρά, αφυδατωμένα και φριζαρισμένα;

Εάν φίλες μου ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία γυναικών τότε σίγουρα οι παρακάτω συμβουλές μου θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

Αυτό που θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε είναι το ύφασμα από τις μαξιλαροθήκες σας. Ναι καλά διαβάζετε και αυτό διότι οι βαμαβακερές έχουν την ιδιότητα να απορροφούν την υγρασία από την επιδερμίδα και την τρίχα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πρωί που σηκωνόμαστε να βλέπουμε διάφορες πτυχές -ζαρωματιές στο πρόσωπό μας ,ενώ τα μαλλιά μας τις περισσότερες φορές να είναι άτονα και φριζαρισμένα.

Τί μπορείτε να κάνετε; Μα φυσικά να επενδύσετε σε ένα σετ από μεταξένιες ή σατέν μαξιλαροθήκες.

Τα υφάσματα αυτά (εκτός του ότι μας φτιάχνουν και την διάθεση) είναι πολύ ευγενικά και φιλικά στην επιδερμίδα και τα μαλλιά μας.

Θα δείτε μεγάλη διαφορά στην εικόνα που θα έχει το δέρμα του προσώπου σας το πρωί, καθώς επίσης και η υφή της τρίχας σας.

Τα μαλλιά σας θα είναι το ίδιο λαμπερά και ευκολοχτένιστα, όπως όταν ξαπλώσατε,ενώ το πρόσωπό σας θα είναι αυτό που θα έχει απορροφήσει το βραδινό σέρουμ ή μάσκα, με αποτέλεσμα να βλέπετε τη λάμψη σε αυτό.

Δεν σας λέω να πείτε αντίο στις παλιές σας μαξιλαροθήκες, αλλά να γνωρίζετε ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για τις bad hair days.

Ένα μυστικό που μπορεί να σας βοηθήσει είναι να τυλίγεται πριν κοιμηθείτε τα μαλλιά σας σε ένα μεταξωτό ή σατέν μαντήλι -ύφασμα για να αποφύγετε τουλάχιστον το φριζάρισμα.

Φιλιά μέχρι το επόμενο ραντεβού ομορφιάς!

 

Από την beauty editor του govastileto.gr Ρούλα Λαμπράκη