fbpx
11.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Μήπως έχει έρθει η ώρα να αλλάξετε δουλειά;

- Χορηγούμενη-

Αν έχετε αρχίσει να κοιτάτε, έστω περιστασιακά, αγγελίες εργασίας ή να αναζητάτε κάποιο πρότυπο βιογραφικού στο διαδίκτυο, ώστε να αναβαθμίσετε το υπάρχον βιογραφικό σας, είναι σημάδι ότι ήδη επεξεργάζεστε το ενδεχόμενο μιας αλλαγής στην επαγγελματική σας ζωή. Είναι, όμως, το μόνο;

Η απόφαση για αλλαγή δουλειάς δεν είναι από αυτές που λαμβάνονται ελαφρά τη καρδία. Στοιχεία της προσωπικότητάς μας, οι ικανότητές μας, οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και οι οικογενειακές μας ανάγκες είναι παράγοντες που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, επηρεάζοντας από τη στάση μας απέναντι στις αλλαγές έως τη δυνατότητά μας να προβούμε σε αυτές.

Ανεξάρτητα, όμως, από την προσωπική μας ετοιμότητα, υπάρχουν λόγοι που μας υποδεικνύουν ότι έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε πίσω μας μία δουλειά, προκειμένου να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο για τον εαυτό μας. Παρακάτω θα παραθέσουμε κάποιους από αυτούς.

Ανεπαρκής αμοιβή

Αν υπάρχει σημαντική απόκλιση ανάμεσα στην αμοιβή που σας αξίζει -για τις γνώσεις, τις ικανότητες, τον κόπο που καταβάλλετε, τις ώρες που εργάζεστε, τα αποτελέσματα που φέρνετε- και σε αυτήν που όντως λαμβάνετε, είναι αναμενόμενο ότι θα σας κατακλύζουν συχνά (αν όχι συνεχώς) αρνητικά συναισθήματα, από άγχος και στρες έως θυμό και απογοήτευση.

Πόσο μάλλον αν η αμοιβή σας δεν καλύπτει καν τις βιοτικές σας ανάγκες…

Τοξικό περιβάλλον

Βιώνετε μία καθημερινότητα γεμάτη με προσβολές από τον διευθυντή σας, τρικλοποδιές από τους συναδέλφους σας, ανάρμοστα σχόλια και παρενοχλήσεις;

Εάν έχετε κάνει ό,τι μπορούσατε από την πλευρά σας για να βελτιώσετε τις ενδοεταιρικές σας σχέσεις, αλλά εξακολουθείτε να έρχεστε αντιμέτωποι με παντελή έλλειψη σεβασμού της προσωπικότητας ή των θεμιτών σας ορίων, η παραμονή σε αυτό το περιβάλλον εγκυμονεί κινδύνους για την ψυχοσωματική σας υγεία.

Έλλειψη προόδου

Υπάρχει, από την άλλη, η περίπτωση το περιβάλλον να είναι ευχάριστο, αλλά να μην έχετε τη δυνατότητα να εξελίξετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας από τη θέση που κατέχετε. Ή να μην υπάρχει προοπτική ανέλιξης για εσάς σε αυτή την εταιρεία.

Αν είστε άνθρωπος με πάθος, ενέργεια και φιλοδοξίες, η έλλειψη κινήτρων και η στασιμότητα ενός κατά τα άλλα θετικού περιβάλλοντος μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για την ψυχολογία σας και να βλάψει την καριέρα σας.

Θα είναι ωφέλιμο για εσάς να επιλέξετε πράγματι ένα σύγχρονο πρότυπο βιογραφικού και να αρχίσετε να επεξεργάζεστε τις πληροφορίες σας, καθώς αυτό θα σας βάλει σε διαδικασία κινητοποίησης και θα σας ωθήσει να δρομολογήσετε τα επόμενά σας βήματα.

Δεν θέλετε να πάτε για δουλειά

Δεν μιλάμε μόνο για την άρνηση που μας πιάνει συχνά τις Δευτέρες. Εάν έχετε μία επίμονη, μακράς διαρκείας άρνηση να πάτε στον χώρο εργασίας, αν δυσφορείτε ή βαριέστε όσο είστε εκεί, αν δυσκολεύεστε να είστε αποδοτικοί ή ακόμα και να εκτελέσετε απλές εργασίες, όλα συνηγορούν στο ότι έχετε ανάγκη για μία αλλαγή.

Οι λόγοι, δε, αυτής της κατάστασης δεν περιορίζονται μόνο σε αυτούς που ήδη αναφέραμε. Μπορεί, επίσης, να έχετε πάψει να πιστεύετε στη δυναμική της εταιρείας, να μη συμπορεύεστε πια με τις πρακτικές της, να υπάρχουν άλυτα προβλήματα επικοινωνίας, να έχετε εξαντληθεί από την υπερβολική πίεση ή να μη σας ικανοποιεί πλέον η αναλογία του χρόνου που αφιερώνετε στην επαγγελματική και την προσωπική σας ζωή.

Αν η δουλειά σας σάς κάνει δυστυχισμένους ή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε άλλες σημαντικές πτυχές της ζωής σας, αν πνίγεστε ή νιώθετε εγκλωβισμένοι, τότε είναι η ώρα να αναζητήσετε νέα δουλειά…

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο