fbpx
19.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Με την Ένωση Στρατιωτικών Έβρου συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Με τον πρόεδρο και τον γραμματέα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Ι. Μοσχοβάκη και Θ. Ούσιο, αντίστοιχα, συναντήθηκε το απόγευμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη και της παρουσίας του στον Έβρο που παραμένει όλο το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων με την κλιμάκωση της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης.

- Χορηγούμενη-1

Το ζήτημα αυτό και η αξιοποίηση των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων για την προώθηση σχεδιασμών ξένων και εχθρικών για τους λαούς της περιοχής απασχόλησαν μεταξύ άλλων τη συνάντηση.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν συνολικά το λαό μας, όπως η Υγεία, καθώς και τα τρία στρατιωτικά νοσοκομεία της περιοχής είναι δραματικά υποστελεχωμένα, ενώ έμφαση δόθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς. Μεταξύ αυτών οι χαμηλές αμοιβές, η απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση και νυχτερινή εργασία, ζητήματα συνυπηρέτησης εργαζόμενων συζύγων, μεταθέσεων, στέγασης, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, προβλήματα καθημερινής διαβίωσης στα στρατόπεδα. Επίσης και προβλήματα που αναδείχθηκαν με την όξυνση της κατάστασης στον Έβρο, όπως π.χ. η έλλειψη ατομικού εξοπλισμού που κλήθηκαν να καλύψουν οι στρατιωτικοί από την τσέπη τους.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης και των διώξεων που αντιμετώπισαν στρατιωτικοί οι οποίοι πρωτοστάτησαν.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την αναγνώριση του ΚΚΕ στο έργο που προσφέρουν υπό αντίξοες συνθήκες και τη στήριξη στον αγώνα για συλλογική εκπροσώπηση, ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων τους και διεκδίκηση λύσεων. Ο Δ. Κουτσούμπας έδωσε από ένα αντίτυπο της έκδοσης της ΣΕ «Φύλλο πορείας» για όλα τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών ΠΕ Έβρου.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές αναγνώρισαν τη σταθερή και έμπρακτη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους και τις διεκδικήσεις τους.

Ο Δ. Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν έχουμε τη δυνατότητα να συναντήσουμε τις Ενώσεις των εν ενεργεία αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, οι οποίοι συνδικαλίζονται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, συλλογικά, δημοκρατικά αποφασίζουν, διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Είναι σε μία δύσκολη περίοδο, σε μία δύσκολη περιοχή, όπως είναι η ακριτική περιοχή του Έβρου, υπερασπίζοντας την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού. Και, βεβαίως, έχουν πάρα πολλά προβλήματα που η ελληνική κυβέρνηση, το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να σκύψει πάνω και να τα επιλύσει. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με μισθολογικά ζητήματα, των χαμηλότερων μισθών, με την υπερωριακή απασχόληση που δεν αποζημιώνεται, με νυχτερινές υπηρεσίες κλπ., με τη στέγαση και επίλυση οικογενειακών προβλημάτων για συνυπηρέτηση. Όπως και τα προβλήματα της υγιεινής και ασφάλειας σε στρατόπεδα, ιδιαίτερα τώρα με τη φάση του κορονοϊού, αλλά και μια σειρά άλλα ζητήματα, όπως είναι οι μεταθέσεις, οι μοριοδοτήσεις, η εξέλιξη και η ιεραρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις, προβλήματα τα οποία το ΚΚΕ και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα έχει αναδείξει μέσα στη Βουλή και θα συνεχίσουμε σταθερά σε αυτήν την κατεύθυνση.

Πρέπει να σας πω ότι μόνο το τελευταίο διάστημα κάναμε 7 Ερωτήσεις στη Βουλή που αφορούν την Ένωση και τα προβλήματα των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά του Νομού Έβρου, αλλά και δεκάδες άλλες Ερωτήσεις όλο αυτό το διάστημα για το σύνολο αυτών των προβλημάτων».

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

GAFAM: Η 3η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο vs BATX

Το ακρωνύμιο GAFAM αναφέρεται στις πέντε μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας: Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft. Πρόκειται για τις εταιρείες που θεωρούνται ανάμεσα σε αυτές...

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ