ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαH Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στις Φέρες

H Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στις Φέρες

Τη Κυριακή 23 Μαρτίου 2025 (της Σταυροπροσκηνύσεως), ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Φερών. Η τρίτη Κυριακή της Μ. Τεσσαρακοστής λέγεται και Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως επειδή στο τέλος του όρθρου λιτανεύεται δίσκος με τον Τίμιο Σταυρό προς ενίσχυση των πιστών για το υπόλοιπο μισό της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό και να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία, μεταξύ αυτών ήταν ο Ταξίαρχος Τσοτάκος Στέφανος, Διοικητής της 31ης Ταξιαρχίας. Μετά τη δοξολογία πραγματοποιήθηκε η λιτανεία του Τιμίου Σταυρού και έπειτα εψάλλει το γνωστό τροπάριο «Τὸν Σταυρόν σου προσκυνοῦμε Δέσποτα καὶ τὴν ἁγίαν σου Ἀνάστασιν δοξάζομεν».

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε καλό υπόλοιπο στη νηστεία και ο Τίμιος Σταυρός, που είναι τρόπαιο νίκης και αθανασίας, να είναι το κέντρο στις ζωές μας για να μας καθοδηγεί και να μας ενισχύει στις δυσκολίες και η χάρη του να μας ευλογεί και να μας προστατεύει πάντοτε.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια