fbpx
9.5 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Δ. Κουτσούμπας από Αλεξανδρούπολη: «Απεμπλοκή από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ – το ΚΚΕ στοχεύει να κρατήσει όρθιους τους εργαζομένους» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Πολιτική συγκέντρωση με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω Covid-19 πραγματοποίησε χθες στις 19:30 το απόγευμα, στην πλατεία του φάρου της Αλεξανδρούπολης, ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Νομό.

- Χορηγούμενη-1

Με κεντρικό σύνθημα «Οι αγώνες του λαού εγγύηση για την ειρήνη και τα σύνορα – Απεμπλοκή από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ», ο γενικός γραμματέας έθιξε ζητήματα που απασχολούν την ακριτική περιοχή του Έβρου, όπως η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, η τουρκική προκλητικότητα στα σύνορα καθώς και η ανάγκη να γίνουν μαζικές προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, για να αντιμετωπιστεί πιθανό νέο κύμα πανδημίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Διαβάστε παρακάτω απόσπασμα από την ομιλία του:

«Το ΚΚΕ είναι εδώ, στην Αλεξανδρούπολη, στον Έβρο, στη Θράκη. Είμαστε πιο δυνατοί γιατί δε μείναμε σιωπηλοί, είμαστε πιο έμπειροι ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, κρατήσαμε ψηλά τη σημαία του αγώνα, για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων όλου του ελληνικού λαού. Είμαστε πιο έτοιμοι, πιο εξοπλισμένοι, πιο σίγουροι για το δρόμο που έχουμε διαλέξει. Όσο περνάνε οι μέρες, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, άνθρωποι από όλα τα λαϊκά στρώματα συνειδητοποιούν ότι τα δύσκολα δεν είναι μόνο πίσω μας αλλά κυρίως είναι μπροστά μας. Γιατί βρισκόμαστε σε μια νέα οικονομική κρίση, που ήδη, βήμα το βήμα, νόμο το νόμο, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η Ε.Ε., το μεγάλο κεφάλαιο, την φορτώνουν όπως και πριν μόνο στους εργαζόμενους, μόνο στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ, των άλλων κομμάτων, που πλειοδοτούν στο ποιος θα προσφέρει πιο πολλά για την ενίσχυση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.»

«Όταν η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι, μιλούν για τη στήριξη της οικονομίας, δε μιλούν φυσικά για τη στήριξη των εργαζομένων, οι οποίοι και εδώ στην Αλεξανδρούπολη, στον Έβρο, θα πρέπει λένε να δουλεύουν με μισό μισθό όποτε και αν θέλουν οι μεγάλοι εργοδότες, οι οποίοι θα επιδοτούνται και από πάνω για να κάνουν χρήση όλης αυτής της αντεργατικής νομοθεσίας. Δε μιλούν όλοι αυτοί, για παράδειγμα, για τη στήριξη των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών, των μικρών επιχειρηματικών, των εμπόρων, που η καραντίνα τους έχει δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Ούτε φυσικά μιλούν ή αναφέρονται στους μικρομεσαίους αγρότες, οι οποίοι ξεκληρίζονται συνεχώς. Κι εσείς, εδώ στον Έβρο, ξέρετε τι σημαίνει ξεκλήρισμα της αγροτιάς, ξέρετε τι σημαίνει να βλέπετε νέα παιδιά να εγκαταλείπουν μαζικά τον τόπο τους, έναν τόπο πλούσιο, αφού το μεγαλύτερο μέρος της γης είναι καλλιεργήσιμο και αρδεύσιμο. Η κτηνοτροφία και η γεωργία ήταν πάντα τα οικονομικά πνευμόνια της.»

- Χορηγούμενη-

«Όλοι τους, όταν μιλούν για τη στήριξη της οικονομίας, μιλούν μόνο για τη στήριξη των κερδών των λίγων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τα καπιταλιστικά κέρδη θέλουν μα στηρίξουν με επιπλέον φοροαπαλλαγές για αυτούς, με κρατικές ενισχύσεις, ζεστό χρήμα με επιδοτήσεις από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, με τις άθλιες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που μονιμοποιούν τα δήθεν έκτακτα ή προσωρινά, όπως μας έλεγαν, μέτρα της καραντίνας

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ