fbpx
7.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Δ. Κουτσούμπας από Αλεξανδρούπολη: «Δε λύνονται με ένα φράχτη τα προβλήματα της τουρκικής προκλητικότητας» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, για να συζητήσει για τα ζητήματα που απασχολούν την ακριτική περιοχή του Έβρου.

Το πρωί, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, με τον οποίο και συζήτησε για την τουρκική προκλητικότητα στα σύνορα, αναφέροντας ότι η λύση δε βρίσκεται στην κατασκευή ενός φράχτη αλλά στην καταγγελία διάφορων «απαράδεκτων συμμαχιών» που έχει κάνει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Α-Δ: Δημήτρης Πέτροβιτς, Δημήτρης Κουτσούμπας

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, ενημερωθήκαμε για τα ζητήματα που αφορούν το Νομό και εκφράσαμε τις απόψεις του Κ.Κ.Ε. και την απόφασή μας να προωθήσουμε προβλήματα που υπάρχουν σε αυτόν εδώ τον ακριτικό τόπο, και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν. (Έναν τόπο) που δέχεται τεράστιες πιέσεις και έχει σοβαρά προβλήματα, ενισχύοντας του αγώνες του λαού μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.  

«Ένα από τα βασικά ζητήματα που θίξαμε ήταν η τούρκικη προκλητικότητα, που φτάνει μέχρι το σημείο να αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Ουσιαστικά, να αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες, όπως είναι το πρωτόκολλο του ’26 και εμμέσως τη Συνθήκη της Λωζάνης (που καθόρισαν τα σύνορα ανάμεσα στις χώρες) και να δημιουργεί συνεχώς προκλητικά επεισόδια, ταυτόχρονα αυξάνοντας και δημιουργώντας προβλήματα με τις πιέσεις, αξιοποιώντας το προσφυγικό και μεταναστευτικό στην περιοχή» σημείωσε στη συνέχεια.

«Εμείς δεν είμαστε με τη λογική των ανοιχτών συνόρων, όπως λένε διάφοροι τυχοδιώκτες»

«Φυσικά, η λύση δεν είναι αυτή που προκρίνει η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: δε λύνονται τα προβλήματα με ένα φράχτη, Στην ουσία κρύβονται τα ουσιαστικά προβλήματα που αφορούν τη φύλαξη των συνόρων μας, τη συμμετοχή σε συμμαχίες, πραγματικές λυκοσυμμαχίες όπως είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε μία απαράδεκτη συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία και δημιουργούν όλα αυτά τα προβλήματα» τόνισε αναφορικά με τον φράχτη στα σύνορα ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από τη Συνθήκη του Δουβλίνου καθώς έτσι η αιτία που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα δε θα πάψει να υπάρχει.

«Ή όταν δημιουργούνται πόλεμοι, συνεχείς επεμβάσεις, στις οποίες δυστυχώς συμμετέχει και η Ελλάδα μέσω του ΝΑΤΟ και με αποστολές εκτός συνόρων, τότε δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα και κρίσεις. Θύματα αυτών των πολέμων όμως είναι οι πρόσφυγες και δημιουργούνται τα προβλήματα που υπάρχουν» υπογράμμισε αμέσως μετά.

«Η καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών πρέπει να γίνεται στο έδαφος της Τουρκίας»

«Εμείς δεν είμαστε με τη λογική των ανοιχτών συνόρων, όπως λένε διάφοροι τυχοδιώκτες, όμως ταυτόχρονα επιμένουμε ότι οι λύσεις δε βρίσκονται μόνο σε ένα φράχτη αλλά σε όλες αυτές τις συμφωνίες, οι οποίες πρέπει να καταγγελθούν, και να ανοίξει άλλος δρόμος» ξεκαθάρισε ο κ. Κουτσούμπας, θέτοντας ως παράδειγμα την ανάγκη να γίνεται η καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών στο έδαφος της Τουρκίας, είτε για χορήγηση ασύλου είτε για να πάνε στις χώρες τελικού προορισμού τους.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Πέτροβιτς, ακολούθησε επίσκεψη του κ. Κουτσούμπα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου, Βαγγέλη Ρούφο, και έπειτα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Στις δηλώσεις του, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ σημείωσε την ανάγκη να γίνουν μαζικές προσλήψεις στο χώρο της Υγείας για να αντιμετωπιστεί πιθανό νέο κύμα πανδημίας. Επίσης, κατήγγειλε την κυβέρνηση που καθυβρίζει τους υγειονομικούς για την χθεσινή τους κινητοποίηση.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο