B. Μυτιληνός: “Σε συνεννόηση με φορείς και πολίτες θα διοικήσουμε το Δήμο της Αλεξανδρούπολης” (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 20 Απριλίου 2019 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” του Βαγγέλη Μυτιληνού με τη συμμετοχή πολλών πολιτών της Αλεξανδρούπολης, των υποψήφιων δημοτικών του συμβούλων, αλλά και την παρουσία του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη, υποψήφιων περιφερειακών του συμβούλων και του υποψήφιου δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη.  Ο Βαγγέλης Μυτιληνός ιδιαίτερα συγκινημένος ανέβηκε στο βήμα, μετά τον αγιασμό του εκλογικού κέντρου λέγοντας πως “ήρθε η ώρα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να γυρίσει σελίδα με πρώτο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του”.

Άσκησε σκληρή κριτική στον νυν δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη, μιλώντας για “κρυμμένους αντιδημάρχους και κλειστά τηλέφωνα” που δεν ακούνε τους πολίτες.

Κατόπιν αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματός του, την καθημερινότητα, την κοινωνική πολιτική και την ανάπτυξη.

Υποστήριξε πως η Αλεξανδρούπολης δεν είναι καθαρή πόλη αφού ακόμα οι δρόμοι της “σκουπίζονται από γυναίκες και σκούπες και φαράσια, ενώ οι κάδοι απορριμμάτων έχουν να πλυθούν 8 ολόκληρα χρόνια”.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον Ευάγγελο Λαμπάκη ανέφερε μεταξύ άλλων: Όταν βλέπεις την πόλη από ψηλά, βλέπεις μόνο τσιμέντο, αφού λείπει το πράσινο από την πόλη. Οι περισσότεροι δρόμοι δεν έχουν πεζοδρόμια και δεν προσφέρουν ασφάλεια. Στα νεκροταφεία δεν υπάρχουν τουαλέτες για τους επισκέπτες. Σήμερα γίνονται ασφαλτοστρώσεις 2 εκ. ευρώ, κάτι που θα έπρεπε να γίνεται κάθε χρόνο. Δεν υπάρχει σοβαρή μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα της πόλης. Τα χρόνια προβλήματα στην περιοχή Άβαντος παραμένουν.

Ο Βαγγέλη Μυτιληνός, υποσχέθηκε λύση στο θέμα της στάθμευσης των αυτοκινήτων με την κατασκευή υπόγειο πάρκινγκ στο Πάρκο Ελευθερίας αλλά και στο χώρο του γηπέδου”Φώτης Κοσμάς”, καθώς και θέσεις δωρεάν στάθμευσης στο χώρο κάτω από το Φάρο μετά από συνεννόηση με τον ιδιώτη που σήμερα τον εκμεταλλεύεται.

Υποσχέθηκε κατασκευή ιχθυαγοράς και κρεαταγοράς στις αποθήκες της ΚΥΔΕΠ, παραχώρηση οικοπέδων σε άστεγους στο παλιό πεδίο βολής στη Χηλή, μεταφορά του Γηπέδου “Φώτης Κοσμάς” στην Αμφιτρίτη”.

Μιλώντας για τον πρωτογενή τομέα,  και τα αγροτικά θέματα υποσχέθηκε λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν αγρότες και κτηνοτρόφους, με αγροτική οδοποιία, κτηνοτροφικό πάρκο, σφαγεία). “Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του δήμου μας έχουν ξεκινήσει επανάσταση, γιατί δεν είδαν τίποτα από αυτή τη δημοτική αρχή παρά μόνο κοροϊδία” τόνισε.

Μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκε για μεταφορά της λαϊκής αγοράς στην οδό Καραολή & Δημητρίου, επανεξέταση της πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου, εξασφάλιση στέγης στους άστεγους, ασανσέρ στο χώρο στάθμευσης του φάρου και τουαλέτες για ΑμεΑ, παροχή εφάπαξ βοηθήματος σπουδών για άπορα και τέκνα πολυτέκνων.

Στον τομέα της ανάπτυξης το πρόγραμμα του Βαγγέλη Μυτιληνού περιλαμβάνει παραχώρηση βοσκότοπων, αξιοποίηση τουριστικά του Δέλτα Έβρου, αυτονομία του δήμου σε ενεργειακούς πόρους, φωτοβολταϊκά σε όλα τα κτήρια του δήμου, αξιοπιστία με τους επαγγελματίες που συνεργάζεται χωρίς καθυστερήσεις πληρωμών. 

Τέλος υποσχέθηκε πως “με συνεννόηση με όλους τους φορείς και ακούγοντας τους πολίτες, όλοι μαζί θα διοικήσουμε το Δήμο της Αλεξανδρούπολης”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους και τους συνεργάτες του, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Χριστόδουλο Τοψίδη, “τον αυριανό Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης” όπως τον αποκάλεσε, καθώς και τον Γιάννη Ζαμπούκη που τον τίμησε με την παρουσία του.