Η επιδημία της γρίπης συνεχίζει να ταλαιπωρεί και τη χώρα μας, με τους νεκρούς πλέον να έχουν φτάσει στους 40,  μεταξύ των οποίων ένα 6χρονο κοριτσάκι από την Κρήτη και ένα βρέφος, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα οι νεκροί από τη γρίπη έφτασαν τους 22.

Όπως ενημερώνει και το ΚΕΕΛΠΝΟ,  sχεδόν 1 στους 2 ασθενείς με αναπνευστική λοίμωξη, έχει τον ιό της γρίπης, είτε πρόκειται για παιδιά, είτε για ενήλικες.

Παράλληλα,  επείγουσα εγκύκλιο με αναλυτικές οδηγίες για την πρόληψη και την εμπόδιση εξάπλωσης της εποχικής γρίπης στα σχολεία έστειλε το υπουργείο Παιδείας.

Στον Έβρο πάντως η κατάσταση στα σχολεία προς το παρόν δεν κρίνεται ανησυχητική, εξηγεί ο Αναπληρωτής Διεθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, και οι απουσίες μαθητών λόγω γρίπης, είναι στα ίδια επίπεδα περίπου με την περσινή χρονιά.

Η κατάσταση δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που έχει γίνει στα σχολεία, έχουν ενημερωθεί οι γονείς για τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν, και να τηρούν, οι κανόνες υγιεινής στα σχολεία τηρούνται απόλυτα, και για αυτό βρισκόμαστε σε αυτό το ικανοποιητικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, εάν ένα παιδί εμφανίσει κάποια συμπτώματα, να παραμείνει στο σπίτι του μέχρι να γίνει εντελώς καλά” επεσήμανε.