Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
22.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαTo Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης έκοψε τη βασιλόπιτα του 2024

To Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης έκοψε τη βασιλόπιτα του 2024

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Ramada Plaza by Wyndham Thraki η ετήσια εορταστική εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, αφιερωμένη στην ιστορία της πόλης και ιδιαίτερα στη μουσική και γαστρονομική της παράδοση.

 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε ο Θανάσης Τρικούπης, Κοσμήτορας της Σχολής Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την σημαντική προσφορά του στην πολιτιστική ζωή της πόλης.   

  Η βραδιά ξεκίνησε  με ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού με τον Θανάση Τρικούπη στο πιάνο και την υψίφωνο Κυριακή Παπαδάκη. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η γαστρονομική ιστορία της Αλεξανδρούπολης από την καθηγήτρια κυρία Αναστασία Οικονομίδου και ακολούθησε εορταστικό δείπνο με ένα νοσταλγικό μενού βασισμένο σε παλιές αγαπημένες συνταγές της τοπικής αστικής κουζίνας.

Η βραδιά συνεχίστηκε με ένα αφιέρωμα στο έντεχνο αστικό τραγούδι από τη χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, την οποία διαδέχτηκαν καλλιτεχνικό σχήμα από το Ωδείο ΦΑΕΘΩΝ με τους Στέλλα Αδαμίδου (φωνή), Σοφία Ισακίδου (φωνή), Μπάμπη Τσακαλίδη (πιάνο), Νικόλαο Ζήση (φλάουτο), Ηλέκτρα Εφρεμίδου (βιολί), Ευδοξία Κύρκου (τσέλο) και το Esencia del Tango AXD με τους χορευτές Πόπη Καπιτσάκη, Αναστασία Μάκρα, Γιώργο Βαφείδη και Δημήτρη Σιδηρά. Η εορταστική βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα με DJ, πολύ χορό και ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

POP UP! Κουλ: Το κρασί της Θράκης… αλλιώς, στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, ο πεζόδρομος του Ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε...

Παρόμοια