fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Το Επιμελητήριο Έβρου συμμετέχει στη ΔΕΘ

- Χορηγούμενη-

Το Επιμελητήριο Έβρου συμμετέχει στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και βρίσκεται στο περίπτερο 3, stand A3.

- Χορηγούμενη-1

Το πρώτο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης κύλησε με ισχυρή πολιτική εκπροσώπηση, αφού παραδοσιακά εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν πλήθος υπουργών, ενώ προέκυψαν και πολλές ειδήσεις.
Η φετινή ΔΕΘ, που έχει ως τιμώμενη χώρα την Ελλάδα διαρκεί έως τις 19/09, ενώ για το Επιμελητήριο Έβρου αποτελεί μία ευκαιρία για συζήτηση των προβλημάτων που απασχολούν τον επιμελητηριακό κόσμο σε συνάρτηση και με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Στο Περίπτερο 3 και το Stand A3 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης βρίσκεται το Επιμελητήριο Έβρου, που όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στηρίζει την μεγαλύτερη εμπορική έκθεση που διοργανώνεται στην Ελλάδα.

Μέχρι την 19η Σεπτεμβρίου, η καρδιά της επιχειρηματικότητας χτυπάει στην Θεσσαλονίκη και το Επιμελητήριο Έβρου συμμετέχει μαζί με άλλα 41 Επιμελητήρια από όλη την Ελλάδα.

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου πλαισιώνουν με φυσική παρουσία επτά εκθέτες από τον Έβρο, ενώ υπάρχει και stand με προϊόντα που παράγονται στον Νομό.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, φέτος, έχει θέσει στην επίκεντρο την Ελλάδα, που είναι η τιμώμενη χώρα με κεντρική σύνθημα «Ελλάδα: Παρόν-Παρελθόν-Μέλλον» και η διοργάνωσή της συνιστά την αφετηρία για την αναδιάταξη της οικονομίας που έχει υποστεί σημαντικά πλήγματα την τελευταία δεκαετία – συμπεριλαμβανομένης και της υγειονομικής κρίσης.

Η 85η ΔΕΘ λειτουργεί με φυσική παρουσία εκθετών και επισκεπτών, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι επισκέπτες επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης καθώς η πανδημική κρίση παραμένει ενεργή, αλλά πλέον όχι ικανή να σταθεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, η ΔΕΘ διαχρονικά λειτουργεί και ως ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων αναφορικά με την επιχειρηματικότητα και την εκάστοτε τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, χαιρέτισε τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες που έγιναν από το βήμα των εγκαινίων της Έκθεσης ειδικά αυτές που αφορούν στους νέους και τις φοροελαφρύνσεις, πλην όμως υπογραμμίζει και τα πάγια αιτήματα της Επιμελητηριακής κοινότητας, έτσι όπως εκφράστηκαν από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Ούτως ειπείν, τα Επιμελητήρια καλούν την κυβέρνηση να εξετάσει τρόπους μείωσης του ιδιωτικού χρέους με έμφαση στις οφειλές που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας και αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω μη συναίνεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να χρησιμοποιηθούν ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία προς τον ίδιο σκοπό. Ταυτόχρονα, ζητείται πρόσβαση για περισσότερους επιχειρηματίες -ιδανικά, για όλους- στο τραπεζικό σύστημα καθώς και η έγερση ενός κυματοθραύστη απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων που σαρώνει την παγκόσμια οικονομία και σίγουρα θα επηρεάσει και την ελληνική αγορά.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Στην τελική ευθεία η προκήρυξη για το πρόγραμμα Νέων Γεωργών

Στην τελική ευθεία για την προκήρυξη του καινούργιου προγράμματος Νέων Γεωργών μπαίνει, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως έχει εξελιχθεί...

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ