23.5 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Την ένταξη όλου του Έβρου στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ ζητά ο Α. Δημοσχάκης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

- Χορηγούμενη-

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας Αν.Δημοσχάκης, καταθέτοντας Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητώντας εκ νέου την ένταξη του Έβρου και της Σαμοθράκης στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και την πριμοδότηση του Νομού ως προς το πλήθος των δωρεάν διανυκτερεύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη χρονιά, η κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπ. Εργασίας, Γ. Βρούτση και στον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη, είχε θετικότατη έκβαση.

Για πρώτη φορά όλος ο Έβρος μαζί με το ιστορικό νησί της ΝΙΚΗΣ εντάχθηκε πέρσι στην κατηγορία των περιοχών που πριμοδοτήθηκαν ως προς τον αριθμό των δωρεάν διανυκτερεύσεων (10 αντί για 6) στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, αναγνωρίζοντας εμπράκτως & στοργικά ότι πλήττονται διαχρονικά από μεταναστευτικές ροές.

Εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, και του νέου κύκλου του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, ο Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν υπάρχει σχεδιασμός να πριμοδοτηθεί ο Έβρος εκ νέου, στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και το φετινό καλοκαίρι, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Έβρος εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του «πυρός» σε σχέση με την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών αλλά και την υγειονομική απειλή που εξακολουθεί να είναι παρούσα.

Ο βουλευτής καταθέτει την Ερώτηση σε επίκαιρο χρόνο προκειμένου φέτος να υπάρχει εύλογο χρονικό διάστημα για τις εμπλεκόμενες στον τουρισμό επιχειρήσεις της περιοχής (ξενοδόχοι, ακτοπλοϊκές εταιρίες κλπ) να δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, και να διαφημίσουν το προϊόν τους!!

Επιπλέον ο βουλευτής ερωτά αν υφίσταται δυνατότητα πριμοδότησης της περιοχής του Έβρου και στα λοιπά προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, όπως το Τουρισμός για όλους, καθώς επίσης τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας (ΟΠΕΚΑ) προκειμένου ο Νομός, ο οποίος έχει πληγεί σοβαρά από την διπλή οικονομική και μεταναστευτική κρίση, να αναπληρώσει μερικώς τις οικονομικές απώλειες, μέσω του εσωτερικού τουρισμού.

Ακολουθεί αναλυτικά η Γραπτή Ερώτηση :

ΘΕΜΑ : ΈΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΝΌΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Την προηγούμενη τουριστική περίοδο, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έκανε αποδεκτή την πρότασή μου, σε συνέχεια κοινοβουλευτικής μου παρέμβασης (3/6/2020) προς τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και στον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, εντάσσοντας τον Έβρο, για πρώτη φορά στο σύνολό του, στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ. (βλ. εδώ : https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/2644716565627938).

Ο ακριτικός Νομός στο σύνολο του πριμοδοτήθηκε μαζί με τα νησιά του Β/Α & Ν/Α Αιγαίου ( Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως & Λέρος) ως προς τον αριθμό των δωρεάν διανυκτερεύσεων οι οποίες ήταν διπλάσιες σε σχέση με άλλους τουριστικούς προορισμούς της Χώρας (10 αντί για 6).

Αποτέλεσε μία πράξη έμπρακτης στήριξης της κυβέρνησης τόσο στα νησιά του Β/Α και Ν/Α Αιγαίου όσο και στον Ν.Έβρου, στηρίζοντας τον εσωτερικό τουρισμό σε μια χρονιά ειδικών συνθηκών λόγω της υγειονομικής αλλά και της μεταναστευτικής κρίσης.

Ο Έβρος στο σύνολο του παραμένει στην πρώτη γραμμή του «πυρός» σε σχέση με την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, ενώ η υγειονομική κρίση εξακολουθεί να υφίσταται.

Τον περασμένο Μάρτιο, στον Έβρο, η χώρα πέτυχε την πρώτη μεταπολεμική της νίκη έναντι της ιδιότυπης πολιορκίας που εξαπέλυσε η γειτονική Τουρκία, εργαλειοποιώντας τους ανθρώπους σε ανάγκη.

Συνεπώς, είναι σημαντικό και το φετινό καλοκαίρι, ο Έβρος να πριμοδοτηθεί και πάλι στο σύνολό του, στο νέο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, ως προς το πλήθος των διανυκτερεύσεων.

Ο Έβρος στο σύνολο του διαθέτει ξενοδοχειακές υποδομές, με περιοχές μοναδικού φυσικού κάλους, αρχαιολογικό πλούτο, πλούσια γαστρονομία και παράδοση που θα αναδειχθούν συγκροτημένα προκειμένου να αποτελέσει ουσιαστικό προορισμό μιας αναβαθμισμένης κι ασφαλούς περιοχής.

Είναι ζωτικής σημασίας φέτος, σε χρόνο επίκαιρο, να προβούμε σε ενέργειες εγκαίρως, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος στους επιχειρηματίες που εμπλέκονται με τον τουρισμό (ξενοδόχοι, ακτοπλοϊκές γραμμές, κ.ά) να δηλώσουν την συμμετοχή τους στα προγράμματα αλλά και να διαφημίσουν το προϊόν τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ερωτάσθε :

  1. Υπάρχει ο σχεδιασμός από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, να ενταχθεί ο Έβρος συνολικά στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, ενόψει της νέας καλοκαιρινής περιόδου;
  2. Υφίσταται η δυνατότητα να ενισχυθεί ο Έβρος ως προορισμός στα λοιπά προγράμματα του Υπουργείου, όπως το “Τουρισμός για όλους” και το πρόγραμμα “Αγροτικής Εστίας”?
- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Άθλος Ορεστιάδας: Έναρξη συνεργασίας με Mohammed Alghoul

Η διοίκηση του Άθλου Ορεστιάδας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Mohammed Alghoul. Ο 28χρονος διεθνής κεντρικός...

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ