Με επίσκεψή του στην Κορνοφωλιά του Έβρου, ξεκίνησε την επίσκεψή του στον Έβρο, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας που στη Θράκη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείων των 75 πεσόντων του Δημοκρατικού Στρατού το οποίο βρίσκεται στο χώρο του νεκροταφείου του οικισμού, και δήλωσε με συγκίνηση πως είναι καθήκον όλων μας, να τιμούμε και να θυμόμαστε τους αγωνιστές.

Χορηγούμενη

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στα ΜΜΕ δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής, μνήμης, στους αγωνιστές της Κορνοφωλιάς, αλλά και όλους τους αγωνιστές, τους κομμουνιστές, της αθάνατης εποποιίας της αντίστασης του λαού μας, της εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο. Δεν τους ξεχνάμε, όχι μόνο τους τιμάμε, συνεχίζουμε τους αγώνες τους, γιατί τα ιδανικά για τα οποία έπεσαν δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα. Θα τα καταφέρουμε. Τελικά ο ελληνικός λαός θα βγει νικητής».

Στη συνέχεια κατέθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια στον τάφο του Ιωάννη Ράπτη, στελέχους του ΚΚΕ από την Κορνοφωλιά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών, το 1979. Ο Γιάννης Ράπτης ήταν αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ (εκλέχτηκε το 1968 στη 12η Ολομέλεια), ενώ επιστρέφοντας το 1974 από την πολιτική προσφυγιά, ανέλαβε γραμματέας της Περιοχής.

Μετέπειτα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνοδευόμενος από μέλη του κόμματος, βρέθηκε σε καφενείο του χωριού, όπου συνομίλησε για λίγη ώρα με τους κατοίκους.