Σταύρος Αραχωβίτης: Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση ο αγροτικός κόσμος του Έβρου (βίντεο)

Κατά την επίσκεψή του στην Ορεστιάδα ο Υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, μετά το τέλος της συζήτησης με τους αγρότες της περιοχής προέβη σε δηλώσεις, όπου χαρακτήρισε πολύ γόνιμο το διάλογο που έγινε.

Αναγνώρισε πως τα προβλήματα την περασμένη χρονιά ήταν πολλά για τον αγροτικό κόσμο του Έβρου. Έτσι εξετάζεται και η περίπτωση των ΠΣΕΑ για το βαμβάκι και τα σιτηρά.

“Το εργοστάσιο της ΕΒΖ θα λειτουργήσει”

Αναφερόμενος στην τευτλοκαλλιέργεια και το εργοστάσιο της ΕΒΖ, σημείωσε πως μετά τις πληρωμές των αγροτών, για να μπορέσει να ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος, υπήρχαν εξελίξεις χθες το βράδυ, αφού κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά από το νέο επενδυτή για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, αν και υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες ακόμα για την μετάταξη του προσωπικού. “Προχωράμε ομαλά για τη λειτουργία του εργοστασίου την επόμενη περίοδο” σημείωσε.

“Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός για τη βιολογική γεωργία στη Θράκη”

Στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας που είναι ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα, όπως είπε ο Σταύρος Αρχωβίτης, ειδικά για τη Θράκη υπάρχει η πρόβλεψη να διπλασιαστεί ο αριθμός των εντάξεων. Το ακριβές ποσό που θα διατεθεί θα ανακοινωθεί όταν τελειώσει η διαδικασία των ενστάσεων.

Εγκρίθηκε η υπογειοποίηση της άρδευσης της κοιλάδας Ερυθροποτάμου

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη, εγκρίθηκε η αντικατάσταση και υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων του Τ.Ο.Ε.Β Ερυθροποτάμου και υπογράφεται έως το τέλος της εβδομάδας.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ με το οποίο επιτυγχάνεται η μείωση των απωλειών, η εφαρμογή νέων μεθόδων άρδευσης υψηλής αποδοτικότητας και η αποκατάσταση προβληματικών υπόγειων υδάτινων συστημάτων, η καλύτερη διαχείριση της απόληψης του νερού και η μείωση των πιέσεων από τη γεωργία τόσο στα υπόγεια όσο και στα επιφανειακά υδατικά σώματα.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης μίλησε ακόμα για τα Σχέδια Βελτίωσης και την πρόθεση του διπλασιασμού του προϋπολογισμού, για το πρόγραμμα της μεταποίησης που θα φέρει στον Έβρο μέχρι και 6000 νέες θέσεις εργασίας.

Επίσης ανακοίνωσε την πρόσληψη δύο μόνιμων κτηνιάτρων στο νομό Έβρου για την καλύτερη στελέχωση της Κτηνιατρικής υπηρεσίας, μετά από 19 ολόκληρα χρόνια για την αντιμετώπιση των ζωονόσων.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης: