fbpx
20.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Σ. Κελέτσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας» – Ευτυχώς δε κατάφερε να ελέγξει τους θεσμούς (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Έβρου και Πρόεδρος της Επιτροπής Σταύρος Κελέτσης.

 «Ο κ. Νίκος Παππάς δεν απάντησε, για δεύτερη φορά, επί της ουσίας. Δεν ειπώθηκε τίποτα για την ταμπακιέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας. Ευτυχώς για την ελληνική κοινωνία δε κατάφερε να ελέγξει τους θεσμούς. Στόχος τους ήταν η άλωση των ΜΜΕ, ο έλεγχος της ενημέρωσης και το στήσιμο δικού τους καναλιού», τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο Βουλευτής Έβρου, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στα sms που αντάλλαξαν ο πρώην Υπουργός και ο μάρτυρας Χρήστος Καλογρίτσας. Μηνύματα ενδεικτικά της σχέσης, του ύφους και του περιεχομένου της επικοινωνίας μεταξύ των δυο ανδρών. Κάποια από αυτά που παρέθεσε ο Σταύρος Κελέτσης, ανέφεραν : «Νίκο μου, λεβέντη μου και καμάρι μου. Αν δε μιλήσουμε είμαι βέβαιος ότι δε θα υπάρξει αποτέλεσμα. Οι μέρες πέρασαν, άρα εγγυητική δε θα υπάρχει».

Σε ότι αφορά στην πρόταση του πορίσματος, αναφορικά με τη δίωξη στον πρώην Υπουργό, ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής δήλωσε : «Από την κατάθεση των μαρτύρων και τα υπόλοιπα αποδεικτικά στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επιτροπή, προέκυψαν αδιάσειστα στοιχεία που αφορούν την παράβαση καθήκοντος από την πλευρά του πρώην Υπουργού. Προέκυψαν ακόμη και ενδείξεις και για την τέλεση της δωροδοκίας. Πλην όμως, επειδή κρίναμε υπεύθυνα ότι δεν ήταν σε τέτοιο ισχυρό βαθμό ώστε να οδηγήσουμε έναν πρώην Υπουργό στο εδώλιο για μια κακουργηματική Πράξη, γι’ αυτό και περιοριστήκαμε στην πρόταση μας να ζητάμε τη δίωξη, μόνο για το πλημμέλημα της Παράβασης Καθήκοντος».

Συνοψίζοντας ο Βουλευτής ανέφερε πως η Επιτροπή έκανε ευσυνείδητα τη δουλειά της, ζητώντας από τους συναδέλφους του να υπερψηφίσουν το πόρισμα με μοναδικό σκοπό να διαφυλάξουν τη δημοκρατία και το πολιτικό μας σύστημα.

Ολόκληρη η ομιλία του Σταύρου Κελέτση έχει ως εξής:

Νίκο μου ! Λεβέντη μου και Καμάρι μου !

Δυστυχώς κυρίες και κύριοι συνάδελφοι εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να προσφωνώ με τον ίδιο τρόπο που ο κύριος Καλογρίτσας – ο εθνικός νταλαβερτζής όπως τον είπε η κυρία Τζάκρη – προσφωνούσε στα sms τον κύριο Παππά. Εγώ θα έλεγα … βλέπω ότι ο κύριος Παππάς αποχωρεί από την αίθουσα, ότι για μια ακόμη φορά ο κύριος Παππάς, δεν απάντησε επί της ουσίας στις κατηγορίες οι οποίες του αποδίδονται με το πόρισμα της Επιτροπής.

Είναι η δεύτερη φορά που το κάνει. Όταν κλήθηκε στην Επιτροπή να καταθέσει, προσέφυγε στη δυνατότητα βεβαίως που είχε τη νομική, να καταθέσει δια υπομνήματος. Και σήμερα για την ουσία, για την ταμπακιέρα που λέμε, δεν ειπώθηκε τίποτα!

Νίκο μου λοιπόν, καμάρι μου και λεβέντη μου! Επειδή στις 7 αναχωρώ για Πόρτο Χέλι, αλλά δεν κατάλαβα και πολλά (μάλλον τίποτα) πρέπει να ξέρω κάτι….

ΝΠ: Να μιλήσουμε

ΧΚ : Το sms το προηγούμενο που έλαβες βγήκε λάθος, ακολουθεί ολοκλήρωσή του:

Από χθες, είπες σήμερα το απόγευμα θα τα λέγαμε . Επειδή στις 7 … να ξέρω κάτι φρόντισε πριν φύγω να με ενημερώσεις γιατί αν δεν μιλήσουμε αποτέλεσμα μάλλον δεν θα έχουμε! (ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΕΑΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ! ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ , ΑΡΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ !)

ΕΣΥ ξέρεις, εσύ αποφάσισε!!!

Ξαναλέω ΑΝ δεν τα πούμε Τζίφος θα είναι το Πόρτο Χέλι.

ΝΠ: ΟΚ. ΜΙΛΑΜΕ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙΣ. ΚΑΤΑ ΤΙΣ 6.

ΧΚ: ΠΕΡΙΜΕΝΩ! ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ;

ΚΑΤΑ ΤΙΣ 6 ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΟΥ; ΣΕ ΣΕΝΑ, Ή ΕΔΩ!

ΝΠ: Περίμενε λίγο.

ΧΚ: Ότι πεις και όταν πεις! Αρκεί να φύγω από σένα στις 7!

Αυτό ήταν το 1ο sms που κατέθεσε ο Χ Καλογρίτσας το οποίο ανταλλάχτηκε πριν συναντήσει ο Καλογρίτσας τον Σαμερ της CCC στο Πόρτο Χέλι.

Τί έγινε στο Πόρτο Χέλι; Σύμφωνα με τον μάρτυρα Κυριάκο Τόμπρα στις 16 Αυγούστου του 2016 ο ΧΚ συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Σάμερ Χούρυ.

Εκεί λοιπόν ο μάρτυρας καταθέτει ότι ενώ πήγε να τους συστήσει και να μιλήσουν για τη συμφωνία δημιουργίας τηλεοπτικού καναλιού, έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Ακούστε:

«Εκεί λοιπόν έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν ο Σαμερ Χούρυ δεν κάθισε να μιλήσει καθόλου μαζί μας για το θέμα της δουλειάς παρά μόνο μας είπε «ότι όλα είναι κλεισμένα, είναι τελειωμένα, έχουμε συμφωνία, εγώ λέω τι συμφωνία έχετε; Ο Καλογρίτσας γελούσε. Του λέω «Τί συμφωνία έχετε; Είχατε συμφωνήσει πριν έρθουμε εδώ πέρα;» Μου λέει «άσε έχουν μιλήσει άλλοι».

Ο ίδιος: «Εμένα με πήραν μαζί για τα μάτια του κόσμου, προφανώς. Και οι δύο ήξεραν ότι η δουλειά ήταν κλεισμένη» (σελ 66).

Ο ίδιος ο ΧΚ για την ίδια συνάντηση καταθέτει:

«…το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο υπεραγαπημένος τότε φίλος μου ο Νίκος Παππάς και μου λέει: Καπετάνιε, θα συνεχίσεις να μας δίνεις το όνομά σου και ότι ζητήσουμε από σένα αν βάλουμε και κάποιον άλλον στην παρέα του καναλιού;

Ο Παππάς τα λέει αυτά…

Εκεί ακριβώς μου ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιο ξένοι οι οποίοι τους ενδιαφέρει να έχουν και αυτοί μια συμμετοχή στο κανάλι και θα βάλουν και χρήματα, οπότε μας εξυπηρετεί. Το κανάλι δικό μας θα είναι…

Από τον Αύγουστο, χωρίς ακόμα να έχω γνωρίσει κανέναν από αυτούς με φώναξε : «Θέλω να σε ενημερώσω να συναντηθείς με αυτούς τους ανθρώπους». Πράγματι με φώναξε με ενημέρωσε και πήγα σε ένα ραντεβού στο Πόρτο Χέλι όπου συναντήθηκα με κάποιους από αυτούς».

Σε ερώτηση δική μου, όταν σας φώναξε ο κ Παππάς για να σας πει να συναντηθείτε πού τον είδατε; Η απάντηση ήταν: « Με τον κ. Παππά συνταντιόμασταν παντού»

Δηλαδή; «με τον κ. Παππά ήμασταν φίλοι και τον συναντούσα στο σπίτι του, στο σπίτι μου, στο γραφείο μου, στο Μαξίμου. Τον κ. Παππά τον συναντούσα παντού στις ταβέρνες παντού στο εξοχικό μου, στο εξοχικό του. Συναντιόμασταν παντού.»

Σταύρος Κελέτσης: «Σας κανόνισε λοιπόν να βρεθείτε με την άλλη πλευρά την επιχειρηματική που θα έβαζε χρήματα στο Πόρτο Χέλι;»

ΧΚ: «εκεί για πρώτη φορά συνάντησα έναν επιχειρηματία και επειδή από τον κ. Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες, άρα αυτά τα οποία θα έπρεπε να πω ήταν ελάχιστα. Είπα αυτά τα ελάχιστα, δώσαμε τα χέρια μας ήπιαμε και κάτι ποτά και κάτι μεζέδες και σηκωθήκαμε και φύγαμε.»

ΣΚ: Με τον κ. Τόμπρα πήγατε στο Πόρτο Χέλι; Ήταν κι αυτός. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία φτιαγμένη την οποία αυτός ο κύριος εκεί που συναντήσαμε ήθελε να επαναλάβει. Και την επανέλαβε.»

Και συνεχίζει: «στον Άραβα με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς με συγκεκριμένες εντολές. Πήγα στον Άραβα.

ΣΚ: ποιες ήταν οι εντολές; «Αυτά που μου είπε και ο Άραβας εκεί»

Δύο μάρτυρες λοιπόν μας καταθέτουν –αυτό είναι το ένα περιστατικό- ότι με μεσολάβηση του πρώην Υπουργού Ν. Παππά, του αρμόδιου Υπουργού που έκανε το διαγωνισμό, που έστησε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, κλείστηκε η συμφωνία μεταξύ Χούρυ και Καλογρίτσα.

Πως είναι δυνατόν ένας Υπουργός να κανονίζει ενόψει διαγωνισμού που αυτός έχει ετοιμάσει, συνεργασίες σχημάτων που μετάσχουν στον διαγωνισμό; Ποιος ήταν λοιπόν ο ρόλος του κ. Παππά. Θα δώσει ποτέ κανείς μια απάντηση; Σιωπή. Ούτε σήμερα ακούσαμε κάτι, ούτε στο Υπόμνημα που κατατέθηκε στην Επιτροπή.

Να λοιπόν, γιατί ρώτησε ο συνάδελφος από τον ΣΥΡΙΖΑ : «Που είναι το αδίκημα;». Να λοιπόν, η παράβαση καθήκοντος!

Και δεν είναι μόνον αυτό! Κατατέθηκαν στην Επιτροπή κι άλλα στοιχεία! Από τον κύριο Τόμπρα, ότι υπήρξε συνάντηση στο Μαξίμου –πάλι με τον Παππά- όπου εκεί προσπαθούσαν και αναζητούσαν λύση Παππάς, Χούρυ, Καλογρίτσας. Για το πως θα δοθεί, θα κατατεθεί η εγγυητική επιστολή και πως θα’ ρθουν τα 3 εκατομμύρια.

Τι δουλειά έχει ο αρμόδιος Υπουργός, ο οποίος τους έβλεπε όλους εντάξει αυτό το κατανοούμε σε ένα βαθμό, τους έβλεπε όμως για να δει πως πάει ο διαγωνισμός, αν θα υπάρξει ενδιαφέρον και λοιπά.

Είχε καμία δουλειά ο αρμόδιος Υπουργός να κανονίζει τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετέχουν τα σχήματα, τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσουν τις εγγυητικές, θα καταθέσουν τις εγγυητικές και πως τα χρήματα θα έρθουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα;

Κι αυτά κατατέθηκαν! Είναι ψευδή; Ποτέ δεν απαντήθηκε αυτό το ερώτημα! Ούτε από τον κύριο Παππά, ούτε κανέναν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι προφανές ότι όπως αποδείχθηκε και από την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και αποδεικνύεται και από αυτήν την υπόθεση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση επεδίωκε από την πρώτη στιγμή, να  ελέγξει όπως άλλωστε έχει ομολογηθεί, τους «αρμούς της εξουσίας» δηλαδή όλους τους θεσμούς.

Δικαιοσύνη και μέσα ενημέρωσης. Ευτυχώς, για την ελληνική κοινωνία, το κράτος, το πολιτικό μας σύστημα, τους θεσμούς,  δεν τα κατάφερε! Ο ισχυρισμός ότι δήθεν ο κύριος Παππάς διώκεται γιατί προσπάθησε να βάλει τάξη στο χώρο των ΜΜΕ είναι απλά ένας μύθος πάνω στον οποίο επενδύει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος: Ήταν η άλωση των ΜΜΕ. Ο έλεγχος της ενημέρωσης! Το στήσιμο δικών μας καναλιών!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, από την κατάθεση των μαρτύρων και τα υπόλοιπα αποδεικτικά στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επιτροπή, προέκυψαν αδιάσειστα στοιχεία που αφορούν την παράβαση καθήκοντος από την πλευρά του πρώην Υπουργού.

Προέκυψαν ακόμη και ενδείξεις και για την τέλεση της δωροδοκίας. Πλην όμως επειδή κρίναμε υπεύθυνα ότι δεν ήταν σε τέτοιο ισχυρό βαθμό ώστε να οδηγήσουμε έναν πρώην Υπουργό στο εδώλιο για μια κακουργηματική Πράξη, γι’ αυτό και περιοριστήκαμε στην πρόταση μας να ζητάμε τη δίωξη μόνο για το πλημμέλημα της Παράβασης Καθήκοντος.

Αυτό και μόνο το γεγονός αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία και η Επιτροπή δεν καταλαμβάνεται από κάποια μανία δίωξης των πολιτικών της αντιπάλων, πράγμα που είδαμε να συμβαίνει στην περίπτωση διώξεων από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρώην Πρωθυπουργού της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και στελεχών της Κυβέρνησής του, που στοχοποιήθηκαν.

Λειτουργήσαμε ως Επιτροπή με αίσθημα ευθύνης, δικαιοσύνης, αμερόληπτα, χωρίς μανίες καταδίωξης ή εμμονές δικομανίας.

Από την πλευρά της η Επιτροπή έφερε εις πέρας ευσυνείδητα και αμερόληπτα το έργο που με προηγούμενη απόφαση της είχατε αναθέσει στην Ολομέλεια. Τώρα σας ζητούμε, σύμφωνα με την απόφαση που πήραμε κατά πλειοψηφία, να υπερψηφίσετε το πόρισμά που σας εισηγούμαστε και με τον τρόπο αυτό να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε τη Δημοκρατία, τον πολιτικό κόσμο, το πολιτικό μας σύστημα!

Σας ευχαριστώ.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο