Το πρώτο της βιβλίο, “Το λιμάνι των χαμένων γυναικών”, παρουσίασε στο κοινό της Αλεξανδρούπολης, η συγγραφέας, Νάγια Δαλακούρα.

Μία ιστορία η οποία ξεκινάει στην Αργεντινή, και πιο συγκεκριμένα στο Μπουένος Άιρες το 1912  και αφηγείται τις ζωές δύο ανθρώπων, της Ρόζας και του Λουίς,  και το πως αυτές εξελίσσονται και περιπλέκονται μέσα στο χρόνο.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, η συγγραφέας από την Κομοτηνή, πραγματοποίησε μία εξαιρετική παρουσίαση του βιβλίου της η οποία περιελάμβανε, θεατρικά σκετς, προβολές βίντεο, μέχρι και χορευτική παράσταση Αργεντίνικου τάνγκο.

Μιλώντας η ίδια για το βιβλίο της, η Νάγια Δαλακούρα εξήγησε πως παρά τον τίτλο, δεν πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο απευθύνεται μόνο στο γυναικείο αναγνωστικό κοινό, και το οποίο  κινείται σε ένα σαφές ιστορικό πλαίσιο, θίγοντας πολλά θέματα και περιγράφοντας την ατμόσφαιρα της Αργεντινής εκείνης της εποχής.

Μιλώντας στο evros24 η συγγραφέας δήλωσε ενθουσιασμένη για το πόνημά της ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως σύντομα να δούμε ακόμα ένα βιβλίο της στα ράφια των βιβλιοπωλείων.