“Η αύξηση του κατώτατου μισθού, μόνο ανησυχία και αβεβαιότητα μπορεί να προκαλέσει στην αγορά” (video)

Ως θετική εξέλιξη, σε πρώτο επίπεδο αν μη τι άλλο, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ.

Όπως δήλωσε, πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα αναθερμάνει την εμπορική αγορά και γενικότερα την κατανάλωση καθώς πρόκειται για χρήματα τα οποία θα “πέσουν” στην αγορά.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ανησυχία του, καθώς όπως είπε, τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει πάντα να λαμβάνονται σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και δη, τα επιμελητήρια, καθώς μπορεί το εν λόγω μέτρο να δίνει μία αύξηση της τάξης των 62 ευρώ, στα 650 ευρώ, όμως ταυτόχρονα η Κυβέρνηση κατεβάζει το αφορολόγητο στα 5600 ευρώ περίπου.

“Έτσι λοιπόν από τη μία μεριά ο εργαζόμενος θα έχει την αύξηση των 60 ευρώ, από την άλλη όμως, θα ανεβεί η φορολογία του. Αυτό θα έπρεπε να γίνει με μία στοχευμένη συνεργασία, μεταξύ των παραγωγικών φορέων και των Επιμελητηρίων, προκειμένου να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές, και τα λεφτά αυτά να πάν καθαρά στους εργαζομένους, και να πέσουν στην κατανάλωση και έτσι να τονωθεί η αγορά” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χριστόδουλος Τοψίδης.

Πρόσθεσε δε, πως θα έπρεπε να υπάρξει μία μελέτη προκειμένου να αποσαφηνιστεί, εάν, και σε πιοι βαθμό, το μέτρο αυτό θα επιφέρει και μείωση της ανεργίας. “Εάν πραγματικά δεν έχουμε μείωση της ανεργίας που είναι και ο στόχος της κοινωνίας,και των επιχειρήσεων, τα μέτρα αυτά θα είναι αναποτελεσματικά“, κατέληξε.