“Έπεσαν” οι υπογραφές για το δίκτυο αποχέτευσης στον οικισμό της Μάκρης (video)

Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής στον οικισμό της Μάκρης Αλεξανδρούπολης, μεταξύ του Δήμου και της ΔΕΥΑΑ, η σύμβαση για την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης στον οικισμό.

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή και με πολύ θετικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, καθώς αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων. “Παράλληλα, πρόκειται για ένα έργο το οποίο αφορά και στην προστασία του περιβάλλοντος και έχει άμεση σχέση με στοιχεία πολιτισμού” επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, Γιώργος Ουζουνίδης.

Το έργο, προϋπολογισμού, 4,5 εκατομμυρίων  προβλέπει την κατασκευή ενός αγωγού μήκους περίπου 12 χιλιομέτρων, 5 αντλιοστασίων, και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα παραδοθεί μέσα σε  24 μήνες.

Χορηγούμενη

Οι εργασίες ωστόσο στον οικισμό δε σταματούν εδώ καθώς όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ετοιμάζεται μία ακόμα μελέτη, για την κατασκευή αγωγού ο οποίος θα φέρει νερό στη Μάκρη, τα Δίκελλα και τη Μεσημβρία, από τον υδροταμιευτήρα.

“Το έργο αυτό, των δικτύων της αποχέτευσης, αποδεικνύει το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την περιοχή και τον πολιτισμό των κατοίκων της” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.