Την ταινία «Μάρκο: Μια επινοημένη αλήθεια» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του κινηματογράφου στην Αποθήκη 3 Λιμάνι Θεσσαλονίκης, σε δύο προγραμματισμένες προβολές.
Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2026 στις 21:00 και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2026 στις 19:00.

Η ταινία, ισπανικής παραγωγής του 2024, βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Ενρίκ Μάρκο, ο οποίος παρουσιαζόταν ως επιζών στρατοπέδου συγκέντρωσης, υιοθετώντας την ταυτότητα θύματος του Ολοκαυτώματος. Η υπόθεση, που αποκαλύφθηκε αργότερα ως απάτη, αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έχει εμπνεύσει τόσο ντοκιμαντέρ όσο και το βιβλίο «Ο Απατεώνας» του Χαβιέρ Θέρκας.
Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Τζον Γκαράνιο και Αϊτόρ Αρεγκί, ενώ το σενάριο συνυπογράφουν μαζί με τους Χόρχε Γκιλ Μουνάρριθ και Χοσέ Μαρί Γκοενάγκα.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Εντουάρντ Φερνάντεθ και Ναταλί Πόθα.
Η διάρκεια της προβολής είναι 101 λεπτά.
Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 6 ευρώ (κανονικό) και 4 ευρώ (μειωμένο).























