fbpx
25 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Π. Γεωργιάδης για την Ημέρα της Γης: «Αξίζει να γίνουμε εμείς το ανοσοποιητικό σύστημα του πλανήτη» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Για τη σημασία της Ημέρας της Γης που γιορτάζουμε σήμερα (22/04), την επόμενη ημέρα μετά την υγειονομική κρίση του Covid-19 καθώς και για την αξία και ανάγκη περισσότερων δενδροφυτεύσεων στον αστικό ιστό της πόλης έκανε λόγο ο Παύλος Γεωργιάδης, εθνοβιολόγος, σύμβουλος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και μέλος της Ανεξάρτητης Κοινότητας «Φάρος Αλεξανδρούπολης».

«Αξίζει να γίνουμε εμείς οι ίδιοι το ανοσοποιητικό σύστημα του πλανήτη»

«Εδώ και 50 χρόνια γιορτάζουμε την Ημέρα της Γης, γιορτάζουμε την απαρχή του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος» δήλωσε στο evros24 ο κ. Γερωργιάδης, χαρακτηρίζοντας όμως τη σημερινή ημέρα και μία ημέρα έμπνευσης για δράση από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. «Φέτος η Ημέρα της Γης γιορτάζεται σε ιδιαίτερες συνθήκες, μιας και ο κορωνοϊός έδειξε σε όλους πόσο αναπάντεχα μπορούν να έρθουν μεγάλες αλλαγές στις ζωές μας, στις ελευθερίες μας, στην ίδια την οικονομία. Μας έδωσε όμως και την ευκαιρία να ρίξουμε λίγο τους ρυθμούς μας, να σκεφτούμε λίγο περισσότερο για το τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή: να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές μας… Μας έδωσε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε και να εκτιμήσουμε ξανά την αξία της εργασίας αλλά και την αξία του ανοιχτού, δημόσιου χώρου» επεσήμανε στη συνέχεια, προσθέτοντας πως για όλα αυτά, οι άνθρωποι πρέπει να αγωνιστούν και μετά τον κορωνοϊό, την επόμενη ημέρα, ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν και τη δική τους υγεία, θωρακίζοντας παράλληλα την υγεία του περιβάλλοντος.

- Χορηγούμενη-

«Όσο τώρα προφυλασσόμαστε και προσπαθούμε να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αξίζει να γίνουμε και εμείς οι ίδιοι το ανοσοποιητικό σύστημα του πλανήτη, τον οποίο έχουμε φέρει στα όριά του. Πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε περισσότερο πράσινο, περισσότερα δέντρα, περισσότερους ανοιχτούς χώρους. Για όλους» δήλωσε εμφατικά ο εθνοβιολόγος.

«Τα δέντρα δεν είναι απλώς στοιχεία αισθητικής ομορφιάς, είναι υποδομές δημόσιας υγείας»

Με αφορμή την Ημέρα της Γης, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη σχετικά πρόσφατη πρόταση της Κοινότητας «Φάρος» για δενδροφυτεύσεις εντός του αστικού ιστού. «Μια από τις αιτίες που δημιουργήθηκε η Ανεξάρτητη Κοινότητα “Φάρος Αλεξανδρούπολης” ήταν η ανάγκη τόνωσης του πρασίνου της πόλης. Η φύτευση δέντρων είναι ο φτηνότερος, ομορφότερος και αποδοτικότερος τρόπος να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας μέσα στην πόλη. Συγχρόνως, (είναι ο τρόπος) να δώσουμε κάποια οφέλη στο παγκόσμιο οικοσύστημα» υπογράμμισε αναφορικά με τη ζωτική σημασία των δενδροφυτεύσεων.

«Ζούμε σε στιγμές κλιματικής κρίσης – ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να καταβάλει μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί σε μια άνευ προηγουμένου κρίση. Εδώ και ενάμισι χρόνο, ιδιαίτερα οι νέοι, βγαίνουν στους δρόμους και ζητούν πιο φιλόδοξες πολιτικές. Ως απόκριση των αιτημάτων, ήρθε η πρόταση του “Φάρου” για μια γενναία φύτευση της τάξης των χιλιάδων δέντρων εντός του αστικού ιστού της Αλεξανδρούπολης. Αυτό θα μπορέσει να θωρακίσει το αστικό περιβάλλον μας αλλά προπάντων την υγεία μας» βεβαίωσε ο κ. Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας τα δέντρα  ως υποδομές δημόσιας υγείας, και όχι απλώς στοιχεία αισθητικής ομορφιάς μέσα στο δημόσιο χώρο. «Και εδώ και μερικούς μήνες έχουμε καταλάβει πολύ καλά ποια είναι η αξία της δημόσιας υγείας. Δεν αρκεί μόνο να επιβάλουμε περιοριστικά μέτρα στους πολίτες, οφείλει το κράτος να θωρακίζει τη δημόσια υγεία με τέτοιου είδους υποδομές, οι οποίες κοστίζουν πολύ λιγότερο από τα κρεβάτια μια εντατικής, και παρέχουν πολλά περισσότερα οφέλη για την υγεία των ανθρώπων» ολοκλήρωσε ο σύμβουλος της Κοινότητας της Αλεξανδρούπολης.

- Χορηγούμενη-

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Avatar
Νικήτας Διαμαντόπουλοςhttps://www.evros24.gr/author/nikitas/
Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Α.Π.Θ. MA στη Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Επικοινωνίας, Α.Π.Θ. Ερευνητής στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -