Ορεστιάδα: «Αγγέλων Φως» πρόγραμμα εκδηλώσεων

16 - 31 Δεκεμβρίου 2017

Ο Δήμος Ορεστιάδος και πιο συγκεκριμένα η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης συνδιογρανώνουν μαζί με την Ένωση Επαγγελαμτιών & Βιοτεχνών Ορεστιάδος τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη της Ορεστιάδος.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

Στο “Χωριό των Αγγέλων” θα λειτουργούν καθημερινά:

Στο ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Λειτουργούν Καθημερινά:

Σπιτάκι “ΡΟΥΝΤΟΛΦ”

Σπιτάκι “ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗ”

Σπιτάκι “ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΑ”

Σπιτάκι “ΜΙΚΡΟΥ ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΗ”

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΕΕΒΟΠ)

ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΠΙΤΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 & ΤΡΙΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

18:00 με 21:00: “Ο Kadinsky κάνει Χριστούγεννα στην Ορεστιάδα”. Εκπαιδευτικό και δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά (4-12 ετών). Με αφορμή έναν από τους πίνακες ζωγραφικής του Kadinsky, τα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να γνωρίσουν τον κόσμο των γεωμετρικών σχημάτων και των χρωμάτων, μέσα από το παιχνίδι και τη φαντασία τους. Παίζουν, ανακαλύπτουν και στη συνέχεια γίνονται τα ίδια καλλιτέχνες, φτιάχνοντας το δικό τους Έργο Τέχνης!

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 & ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

18:00 με 21:00: “Η Βασιλόπιτα… αλλιώς”. Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά (4-12 ετών). Φέτος τα Χριστούγεννα οι Καλικάντζαροι αποφάσισαν να έρθουν στη γη και να συμμετέχουν στη γιορτή, αλλά κάπου πήρε το αυτί τους ποια είναι η γνώμη του κόσμου γι’ αυτούς. Έκαναν λοιπόν συμβούλιο και αποφάσισαν ότι θα κάνουν μια γιορτή στην οποία φτιάχνουν βασιλόπιτα … αλλιώς και την κερνάνε στον κόσμο. Πως μοιάζει άραγε η βασιλόπιτα των Καλικαντζάρων; Είστε καλεσμένοι όλοι…!

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 & ΠΕΜΠΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

18:00 με 21:00: “Το Μαγικό Φίλτρο των Χριστουγέννων”: Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά (6-12 ετών). Ο Άγιος Βασίλης έχει αναθέσει στα ξωτικά να φτιάξουν το μαγικό φίλτρο των Χριστουγέννων το οποίο φέρνει χαρά, ευτυχία και αγάπη στον κόσμο. Τα ξωτικά μπήκαν στο εργαστήρι και σαν άτακτα που είναι, το έκαναν άνω- κάτω. Δεν θέλουν όμως να προδώσουν τον Άγιο Βασίλη και αποφάσισαν να καλέσουν τα παιδιά για να βοηθήσουν.

Ένα μαγικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού ξετυλίγεται με σκοπό να βρεθούν τα σωστά υλικά για να δημιουργηθεί το μαγικό φίλτρο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27, ΠΕΜΠΤΗ 28 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11:00 με 13:00 κ& 18:00 με 21:00: “Ποιος απήγαγε τον Άγιο Βασίλη”. Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά (6-12 ετών). Οι μέρες πλησιάζουν και τα παιδιά περιμένουν ανυπόμονα τα δώρα για την Πρωτοχρονιά. Όμως ένα άσχημο νέο θα ταράξει την χαρούμενη διάθεσή τους. Ο Δήμαρχος της πόλης ανακοινώνει ότι κάποιος απήγαγε την Άγιο Βασίλη. Ωχ, Ωχ, τι κακό, τι συμφορά! Ζητάει από τα παιδιά να βοηθήσουν έτσι ώστε να τον βρούνε. Τα παιδιά μπαίνουνε στο εργαστήριο και τι να δούνε… Ένα γράμμα πάνω στο γραφείο του που είναι γραμμένο κάπως περίεργα. Θα μπορέσουν να καταλάβουν τι λέει, έτσι ώστε να λυθεί το μυστήριο;

ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ

ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ

ΚΑΡΟΥΖΕΛ

ΤΡΕΝΑΚΙ

Ώρες Λειτουργίας: 10:00 – 14:00 & 16:00 – 22:00

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Ώρες Λειτουργίας: 18:00 με 22:00