fbpx
12.8 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2020

Ο κανόνας για το σωστό σοτάρισμα των λαχανικών

- Χορηγούμενη-

Όπως όλοι ξέρουμε, όταν θέλουμε να σοτάρουμε λαχανικά, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τα ρίχνουμε μέσα.

Τόσο απλό. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο χοντρό αλάτι στο φινίρισμα και πανέτοιμα. Δύσκολο δεν το λες κατά κανέναν τρόπο.

Όλα όμως σε αυτό τον κόσμο έχουν και τα μικρά μυστικά τους. Κι έτσι μπορούμε να έχουμε σοταρισμένα λαχανικά πλούσια σε γεύση και εμφάνιση, αντί για μέτριες καταστάσεις.

- Χορηγούμενη-

Ο κανόνας; Μην παραγεμίζετε το σκεύος. Αυτό μας λέει ο γκουρού της υγιεινής διατροφής και παλιός αθλητής του τριάθλου Mark Sisson, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη σωστή ετοιμασία των γευμάτων.

Χρησιμοποιήστε ένα πλατύ τηγάνι και σοτάρετε μόνο ένα στρώμα λαχανικών τη φορά, συνιστά. Τα λαχανικά απελευθερώνουν υγρά καθώς μαγειρεύονται, κι έτσι αν βάλουμε πολλά μαζί, θα αρχίζουν να μαγειρεύονται στον ατμό από τα δικά τους υγρά και όχι στο καυτό λάδι.

«Καταλήγοντας σε έναν χυλό λαχανικών, αντί για σοτέ λαχανικά με χρυσό-καφέ χρώμα», παρατηρεί ο Sisson. Το ίδιο, μας λέει, ισχύει και όταν τα ψήνουμε στον φούρνο…

- Χορηγούμενη-

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Η τελετή έναρξης των κολυμβητικών αγώνων «Φάρος – Έλενα Σαϊρη 2020» (βίντεο)

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των κολυμβητικών αγώνων «Φάρος – Έλενα Σαϊρη 2020», οι οποίοι έλαβαν χώρα για τρίτη φορά στο δημοτικό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης». Με 250 αθλητές, από τους οποίους 26 είναι μέλη εθνικών και προεθνικών ομάδων, οι αγώνες διοργανώθηκαν από από τον ΟΦΘΑ (Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης), σε συνεργασία με την ΠΕ.ΚΟ.ΑΝ.ΜΑ.Θ. και το δήμο της πόλης, και υπό την αιγίδα της Κ.Ο.Ε.
- Χορηγούμενη -