fbpx
5.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020

Ο απαράβατος κανόνας για το ψήσιμο του κρέατος που οι περισσότεροι αγνοούν

- Χορηγούμενη-

To μπάρμπεκιου είναι η αλήθεια πως έχει πολλά μυστικά, κάποια πράγματα παραμένουν ωστόσο αναλλοίωτα και συμφωνούν όλοι.

Και το κοινότερο από αυτά, πως στεγνώνουμε πάντα το κρέας πριν το ρίξουμε στη φωτιά ή το βάλουμε στον φούρνο με χάρτινη πετσέτα.

Όταν προσπαθούμε να μαγειρέψουμε ένα κρέας που είναι ακόμα υγρό, δεν θα γίνει σωστά, καθώς θερμότητα και υγρασία δημιουργούν ατμό και δεν αφήνουν το κρέας να ψηθεί όπως πρέπει.

- Χορηγούμενη-

Ο κανόνας ισχύει για κάθε τύπο ψησίματος, από θράκα και φούρνο μέχρι και τηγάνι. Η ενέργεια που ξοδεύεται για να βράσουν και να εξατμιστούν τα υγρά ρίχνει τη θερμοκρασία, κάνοντας ταυτοχρόνως άνοστο το ψητό, καθώς κατά τα πρώτα λεπτά βράζει ουσιαστικά στα ζουμιά του, το νερό και το αίμα.

Το στεγνώνουμε λοιπόν υποχρεωτικά πριν το ψήσιμο με χαρτί κουζίνας, είτε το μαρινάρουμε είτε όχι.

Μας το λέει ο σεφ και τηλεοπτική διασημότητα Valentine Warner, μας το λέει ο «γκουρού» του μπάρμπεκιου Myron Mixon στο βιβλίο του «Everyday Barbecue», ο John Shelton Reed στο «Holy Smoke», ο Aaron Franklin στο «Franklin Barbecue» και τόσοι μα τόσοι ακόμα γνώστες του κρέατος…

- Χορηγούμενη-

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Από την εποχή του δημ. Αλτιναλμάζη τα μάρμαρα που έσπασαν μπροστά από τα δικαστήρια (βίντεο)

Για την καταστροφή των ιστορικών μαρμάρων που τοποθετήθηκαν επί δημάρχου Αλτιναλμάζη προς τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης, για τα μπάζα στο οικοπάρκο που φέρει τον ίδιο τίτλο, καθώς και για τη δυσμενή κατάσταση του πρασίνου στην Αλεξανδρούπολη έκανε λόγο ο σύμβουλος της κοινότητας της πόλης και εθνοβιολόγος, Παύλος Γεωργιάδης. Μάλιστα, στην εκδήλωση για το αστικό πράσινο που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών από την Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης, παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και βιώσιμης αστικής κινητικότητας, Ηλίας Δαστερίδης.
- Χορηγούμενη -