Νίκος Γεωργιάδης: Οδηγούμαστε σε μόνιμα λουκέτα επιχειρήσεων (βίντεο)

Στο evros24.gr φιλοξενήθηκε ο Νίκος Γεωργιάδης από τον Σάκη Σταυρίδη και συνομίλησαν για τις τραγικές συνέπειες που επιφέρουν τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού στις επιχειρήσεις καφέ- εστίασης της Αλεξανδρούπολης.

«Μετά από 18 ημέρες κλεισίματος των καταστημάτων, όσο περνάνε οι ημέρες χειροτερεύει η κατάσταση κι εξαρτάται πόσο θα διαρκέσει για να δούμε που θα φτάσουμε. Θέλουμε το κράτος να κοιτάξει ξεχωριστά τον κλάδο μας που έκλεισε πρώτος απ’ όλους λόγο του κορονοϊού και επί χρόνια «έβαζε πλάτη»» σημείωσε.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, τα έξοδα αυξάνονται καθημερινά, τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά και συσσωρεύονται όσο είναι κλειστά τα καταστήματα, το ρεύμα, το νερό, οι ασφαλιστικές εισφορές. «Πρέπει να δοθούν μέτρα για όλα τα επαγγέλματα που πλήττονται, όμως υπάρχουν ιδιαιτερότητες και θα πρέπει να δει τον κάθε τομέα ξεχωριστά» ανέφερε.

Ειδικά για τις ταβέρνες θα απαιτηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την επαναλειτουργία τους αφού τα περισσότερα εμπορεύματά τους θα έχουν λήξη.

Ο κ. Γεωργιάδης ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχει μια καλή διάθεση από την κυβέρνηση να βοηθήσει και τόνισε ότι εναποθέτει τις ελπίδες του κλάδου στους βουλευτές του νομού με τους οποίους θα έχει συναντήσεις τις επόμενες ημέρες.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν: