fbpx
25 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Ν. Ραπτόπουλος: «Δεν υπάρχει κανένα ύποπτο ή πραγματικό περιστατικό κορωνοϊού στην Αλεξανδρούπολη σήμερα» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Για τη νέα τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης του πολίτη σχετικά με τον κορωνοϊό, την άψογη προετοιμασία του ΠΓΝΑ απέναντι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο περιστατικό καθώς και για την άνευ λόγου αγορά αναπνευστικών μασκών από πολίτες έκανε λόγο ο Νίκος Ραπτόπουλος, πρόεδρος Πολυκοινωνικού Αλεξανδρούπολης, διαψεύδοντας μεταξύ άλλων την παρουσία ύποπτου ή πραγματικού περιστατικού κορωνοϊού στην πόλη.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού»

«Αναφορικά με τον κορωνοϊό, ο κόσμος θα πρέπει να είναι πάρα πολύ ήσυχος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού στην περιοχή σήμερα» δήλωσε στο evros24 ο κ. Ραπρόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της αποφυγής του πανικού. «Στο ΠΓΝΑ δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, κανένα τέτοιο περιστατικό, ούτε ύποπτο ούτε κανένα άλλο» επεσήμανε στη συνέχεια, αναφερόμενος στις φήμες που είχαν διαδοθεί προ ολίγων ημερών για ύποπτο περαστικό το οποίο όμως δεν ήταν θετικό.

- Χορηγούμενη-

Η Γραμμή του Δημότη: 2551022222

«Με πρωτοβουλία του δημάρχου δημιουργήθηκε μια γραμμή υποστήριξης, με ιατρούς κα εθελοντές που αλλάζουν όλο το 24ωρο» διαμήνυσε αναφορικά με τη Γραμμή του Δημότη ο κ. Ραπτόπουλος, προσθέτοντας ότι αυτό είναι μια παροχή του δήμου της πόλης, με τους ιατρούς και με όλους τους φορείς να παρέχουν μια έγκαιρη και άμεση πληροφόρηση σε οποιονδήποτε πολίτη. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πολίτες μπορούν να καλούν τη Γραμμή Δημότη στο 2551022222 επιλέγοντας την αρχική επιλογή “0” και θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με ιατρό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου για να τους παράσχει τις απαραίτητες πληροφορίες και συμβουλές. Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά από 9.00 π.μ. έως 9.00 μ.μ.

«Το ΠΓΝΑ είναι προετοιμασμένο – να είναι ήσυχος ο κόσμος»

«Το νοσοκομείο μας είναι τριτοβάθμιο, είναι πλήρως εξοπλισμένο, με θαλάμους αρνητικής πίεσης, με λοιμωξιολόγο που ξέρει τη δουλειά του. Είναι προετοιμασμένοι, με μια επιτροπή λοιμώξεων που λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Αλεξανδρούπολη και έμπειρους ιατρούς» τόνισε αναφορικά με την ετοιμότητα του νοσοκομείου ο πρόεδρος του Πολυκοινωνικού της πόλης. Να θυμίσουμε ότι μέσα στον Φεβρουάριο έγιναν ασκήσεις προσομοίωσης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού Κορωνοϊού 2019-nCoV στο νοσοκομείο, με το ΠΓΝΑ και την ομάδα ιατρών και νοσηλευτών να χειρίζονται τις ασκήσεις με ακρίβεια και επαγγελματικότητα.

«Περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν στην Ελλάδα από γρίπη παρά από τον κορωνοϊό»

Για αποφυγή πανικού σε κάθε επίπεδο της καθημερινότητας έκανε λόγο αμέσως μετά ο κ. Ραπτόπουλος. «Ας λειτουργήσει την καθημερινότητά του ο κόσμος. Καθόλου πανικός, δεν τρέχουμε σε σουπερμάρκετ, δεν αγοράζουμε μάσκες γιατί δεν προφυλάσσουν – μάσκα θα φορούν οι νοσηλευτές όταν θα υπάρχουν ύποπτα (περιστατικά), μάσκα θα φορούν αυτοί που είναι άρρωστοι από μια γρίπη. Μάλιστα, περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν στην Ελλάδα από γρίπη παρά από τον κορωνοϊό» κατέληξε ο ίδιος, καλώντας τον κόσμο να αντιμετωπίσει το ζήτημα με την αρμόζουσα ψυχραιμία.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Avatar
Νικήτας Διαμαντόπουλοςhttps://www.evros24.gr/author/nikitas/
Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Α.Π.Θ. MA στη Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Επικοινωνίας, Α.Π.Θ. Ερευνητής στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Αχαρτογράφητος Έβρος: Τα Πετρωτά (φώτο+βίντεο)

Τα Πετρωτά είναι χωριό του Νομού Έβρου και ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Ορεστιάδας. Δημιουργήθηκαν γύρω στο 1530 από Έλληνες που μετακόμισαν εκεί από την Ήπειρο και τη Μάλτα ενώ στη δεκαετία του 1970 μεγάλο μέρος των κατοίκων από τα Πετρωτά μετανάστευσαν στη Δυτική Ευρώπη. Σήμερα, το χωριό έχει περί τους 120 κατοίκους.

Αλεξανδρούπολη: Μαθητές διαδηλώνουν για τις μάσκες στα σχολεία (βίντεο)

Διαμαρτυρία και πορεία κατά των μασκών στα σχολεία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης.
- Χορηγούμενη -