-1.1 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Ν. Γκαρά: «Ο Πτωχευτικός Κώδικας – Οδοστρωτήρας που θα φτωχοποιήσει την κοινωνία» (βίντεο)

- Τοποθέτηση της Βουλευτή Έβρου στην Ολομέλεια για τον νέο πτωχευτικό κώδικα της ΝΔ

- Χορηγούμενη-

Τον έλεγχο που επιχειρεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση τη ΝΔ στα ΜΜΕ, και την απουσία της ενημέρωσης, κατήγγειλε κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια, η Βουλευτής Έβρου και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ενημέρωσης, Επικοινωνίας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

- Χορηγούμενη-1

Η κα Γκαρά αναφέρθηκε στον νέο αντικοινωνικό πτωχευτικό κώδικα της ΝΔ που τα ΜΜΕ αποσιωπούν πλήρως εξυπηρετώντας την κυβερνητική προπαγάνδα. Παράλληλα, τόνισε πως η Κυβέρνηση, μέσα από τις «λίστες Πέτσα», επιχειρεί να επιβάλλει και να εξαγοράσει τη σιωπή, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για την ίδια τη Δημοκρατία, καθώς απομειώνεται ο έλεγχος και η κριτική στην εξουσία.

Σε ότι αφορά τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα που επέλεξε να φέρει η Κυβέρνηση σε αυτή τη συγκυρία, εν μέσω πανδημίας, με την οικονομία και τους μισθούς να καταρρέουν, η κα Γκαρά  απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα, είπε: «με τις επιλογές σας, φέρνετε το τέλος των μικρομεσαίων, νομοθετείτε τη χρεωκοπία και την αρπαγή της περιουσίας των πολιτών και εξαπατάτε τη μεσαία τάξη που θα βρεθεί μπροστά σε άμεσες κατασχέσεις, χωρίς δεύτερη ευκαιρία».

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως με την Κυβέρνηση της ΝΔ καθιερώνεται για πρώτη φορά η πτώχευση ιδιωτών. Ένας αγρότης, ένα μισθωτός, οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο θα πτωχεύει και θα οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο, όπως μια επιχείρηση. «Εδώ δεν μιλάμε για πρόνοια ή προστασία, αλλά για έναν ασφαλή τρόπο να χάσει κανείς το σπίτι του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε πως ένας αγρότης ή ελεύθερος επαγγελματίας με  εισόδημα 5.000 ευρώ τον χρόνο, δεν θα έχει καμία πρόνοια ή προστασία ούτε της κύριας κατοικίας, γεγονός που θα αποψιλώσει τις ακριτικές περιοχές, αφού αναγκάσει τον κόσμο, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, να χάσει την περιουσία του.

Κλείνοντας, η κα Γκαρά υπογράμμισε πως «αν θέλει η Κυβέρνηση να κυνηγήσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ας προχωρήσει πρώτα σε κατασχέσεις της περιουσίας του κ. Μητσοτάκη για τα απλήρωτα δάνεια του Κήρυκα Χανιών, ή την κατάσχεση της περιουσία της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, για τα απλήρωτα δάνεια του κόμματος που έχουν φτάσει σήμερα τα 300 εκατομμύρια».

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κ. Γκαρά έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

σας ευχαριστώ, να ευχηθούμε χρόνια πολλά με υγεία στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δύο εβδομάδες συζητάμε μέσα σε αυτήν την Αίθουσα το εγκληματικό, αντικοινωνικό, κατά την άποψή μας, νομοσχέδιο του Πτωχευτικού Κώδικα, που θα εκποιήσει την περιουσία και θα φτωχοποιήσει βίαια την πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας.

Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου βέβαια το συζητάμε μεταξύ μας και μάλιστα, η μία πλευρά, κυρίως της αντιπολίτευσης, διότι από τους συναδέλφους και τις συναδέλφους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν ακούσαμε και ιδιαίτερα επιχειρήματα υποστήριξης και ανάλυσης του σωτήριου αυτού, όπως λέτε νομοσχεδίου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Καθημερινά παρακολουθώ πολύ εντατικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε όλες τους τις μορφές και ειλικρινά, παρακολουθώντας τα, νιώθω ευτυχής. Θεωρώ, ότι ζω σε μία χώρα που δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, διότι σήμερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν, στο σύνολό τους σχεδόν, μία εικονική πραγματικότητα, η οποία δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση με την σκληρή πραγματικότητα, που βιώνουν οι περισσότεροι των συμπολιτών μας.

Στη δημόσια σφαίρα, λοιπόν, επικρατεί ένα πέπλο πληρωμένης εξαγορασμένης σιωπής. Ο πτωχευτικός κώδικας, όπως και άλλα σημαντικά θέματα που αγγίζουν το σύνολο της κοινωνίας, απουσιάζουν παντελώς ή παρουσιάζονται με ασύστολα ψεύδη, υπηρετώντας την κυβερνητική προπαγάνδα απροκάλυπτα.

Δυστυχώς, στο πλαίσιο αυτό και λέω δυστυχώς, πραγματικά, μπήκαν και τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, η ΕΡΤ, την οποία η Νέα Δημοκρατία μετέφερε υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού και το Συμβούλιο της Επικρατείας, πριν λίγες μέρες χτύπησε το καμπανάκι για την αντισυνταγματικότητα αυτών των διατάξεων, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ήδη έχει κατεβάσει τα μολύβια.

Αναμένουμε να αναλάβει και να υπηρετήσει το ρόλο του. Μία ΕΡΤ, λοιπόν, που ο κύριος Μητσοτάκης επέλεξε να απαξιώσει και να τη μετατρέψει σε ένα κομματικό μαγαζί. Οι ειδήσεις κρύβονται ή περνάνε στα ψιλά, πλουραλισμός και αντιπολιτευτικός λόγος δεν υπάρχει, μία και μόνο φωνή ακούγεται, ένας και μόνο λόγος, ο κυβερνητικός.

Δυστυχώς, η ΕΡΤ την οποία όλοι εκτιμούμε, την ΕΡΤ στην οποία όλοι και όλες έχουμε εμπιστοσύνη, δυστυχώς χάνει επιτελικά τον ενημερωτικό της χαρακτήρα και μετατρέπεται σε ένα οικογενειακό μαγαζί των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Ομοίως, απαξίωση, αποψίλωση υπάρχει και στην ΕΡΤ3 και στα περιφερειακά ραδιόφωνα. Αυτά τα μέσα, τα οποία σε δύσκολες εποχές στήριξαν την κοινωνία, στήριξαν ακριτικές περιοχές, στήριξαν και ενημέρωναν τις ακριτικές κοινωνίες.

Παράλληλα, στην ΕΡΤ δίνονται ακριβές αναθέσεις σε ιδιώτες, για εργασίες και για παραγωγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την ίδια τη ραδιοτηλεόραση. Προσωπικό, εμπειρία, δυνατότητες υπάρχουν κι όμως υπάρχουν διαφορετικές επιλογές. Σπατάλη δημοσίου χρήματος, προκειμένου συνολικά να συντηρείται το τρίγωνο της διαπλοκής.

Βλέπετε, κυρίες και κύριοι, για τις λίστες Πέτσα, για απευθείας αναθέσεις, υπάρχουν λεφτά, για τραπεζίτες μεγάλους ομίλους, χιλιάδες μετακλητούς, υπάρχουν λεφτά, αλλά για το λαό υπάρχουν περιορισμοί, λιτότητα, φτώχεια και πλέον άμεσες κατασχέσεις. Είναι τυχαίο όμως, το ακριβό αυτό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα μέσα ενημέρωσης; Όχι βέβαια, μέσα από τεχνάσματα όπως οι λίστες Πέτσα, οι φοροαπαλλαγές, οι διευκολύνσεις, αλλά και η απαξίωση της ΕΡΤ και ο έλεγχος της, καταφέρνετε να εξαγοράζετε τη σιωπή, αλλά και να απομειώνετε τον έλεγχο εξουσίας και αυτό είναι το επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας.

Αφού έχετε φιμώσει ή ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης, αφού δεν σας ελέγχουν, δεν σας ασκούν δημόσια κριτική, δεν δημοσιεύουν σκάνδαλα, εγκληματικές σας πολιτικές, δεν τα συζητάνε καν, δεν δημοσιοποιούν το φαγοπότι που έχετε στήσει, έχετε ένα ελεύθερο πεδίο να δράσετε. Έχετε την ελευθερία, χωρίς δημόσια κριτική, να υλοποιήσετε το ακραία αντιλαϊκό σας πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα αποδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας, σε βάρος των μικρών, των εργαζομένων, των επιχειρηματιών της μεσαίας τάξης, που ήδη έχετε εξαπατήσει και ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης είναι ένα κομβικό, είναι ένα καίριο ζήτημα δημοκρατίας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο πτωχευτικός κώδικας της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας πτωχευτικός οδοστρωτήρας για την κοινωνία, το οποίο εσείς κυνικά ονομάζετε «παροχή δεύτερης ευκαιρίας». Για ποιον άραγε; Μήπως μόνο για τις τράπεζες; Το πιο κυνικό όμως, είναι ότι εσείς, οι μεγαλύτεροι στρατηγικοί κακοπληρωτές της χώρας, φέρνετε ένα νόμο φτωχοποίησης του λαού, εν μέσω πανδημίας, με την αγορά και τους μισθούς να έχουν καταρρεύσει, την υγειονομική κρίση να καλπάζει, με χιλιάδες εργασίες να έχουν χαθεί, με τον τζίρο των επιχειρήσεων να έχει πέσει κάτω από το μισό, με την εστίαση και τον τουρισμό να έχουν διαλυθεί και όλοι αυτοί να συσσωρεύουν χρέη.

Το 81% των επιχειρήσεων μικρών και μεσαίων, που θα στηρίζατε κινδυνεύουν με πτώχευση, με τις επιλογές σας όμως φέρνετε το τέλος των μικρομεσαίων. Σε αυτό, λοιπόν, το δυσμενές τοπίο, αντί να στηρίξετε τους πολίτες, αντί να απλώσετε ένα δίχτυ ασφαλείας, αντί να πάρετε μέτρα συγκράτησης της κρίσης, νομοθετείτε τη χρεοκοπία και την αρπαγή της περιουσίας των πολιτών. Οι αναστολές πληρωμών για ένα εξάμηνο δεν είναι λύση, απλά μετακυλίεται στον χρόνο το κόστος. Η μεσαία τάξη που πίστεψε τα προεκλογικά σας ψέματα, θα βρεθεί μπροστά σε άμεσες κατασχέσεις, ενώ επαναφέρετε και την ποινικοποίηση της καθυστέρησης πληρωμών, άλλη μία πολιτική εξαπάτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 Για πρώτη φορά στην Ελλάδα καθιερώνεται η πτώχευση ιδιωτών, η πτώχευση των φυσικών προσώπων. Ένας αγρότης, ένας μισθωτός, οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, θα πτωχεύει θα οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο, όπως μια επιχείρηση, χωρίς καμία δεύτερη ευκαιρία. Ο νέος πτωχευτικός κώδικας δεν παρέχει καμία προστασία, ούτε της κύριας κατοικίας.

Έχει αναλυθεί νομίζω το νομοσχέδιο και δεν θα επεκταθώ. Ωστόσο, εδώ σήμερα δεν μιλάμε για την πρόνοια ή την προστασία της κύριας κατοικίας των οφειλετών, αλλά για έναν ασφαλή οδηγό για να χάσει κανείς το σπίτι του. Ωστόσο, υπάρχει πρόβλημα και στις ακριτικές περιοχές και εκεί θα χρειαζόταν ειδική πρόνοια, διότι πάρα πολλοί αγρότες, πάρα πολύ μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, κινδυνεύουν με άμεση πτώχευση, θα χάσουν τη γη τους, θα χάσουν τα σπίτια τους και θα απομακρυνθούν από τις ακριτικές περιοχές. Θα αποψιλώσετε την περιφέρειά μας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο πτωχευτικός κώδικας είναι ένας πτωχευτικός οδοστρωτήρας για την κοινωνία. Είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου καταστροφικής πολιτικής, που επαναφέρει μνημονιακές πολιτικές λιτότητας με δική σας και μόνο επιλογή. Κλείνω με μία πρόταση, από τη στιγμή που πιστεύετε ότι αυτός ο νόμος είναι σωτήριος, προτείνω να ξεκινήσει η εφαρμογή του από το σπίτι της Νέας Δημοκρατίας, να γίνει εφαρμογή και άμεσες κατασχέσεις στον κύριο Μητσοτάκη για τα απλήρωτα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, αλλά και για τα απλήρωτα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, που υπερβαίνουν πλέον τα 300 εκατομμύρια. Εκεί θα δούμε κατασχέσεις;

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Ερντογάν: Πόλεμος ενάντια στους σκύλους

Τα νέα από την Τουρκία δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα. Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έβαλε στόχο τα αδέσποτα, καθώς πλέον τα θεωρεί επικίνδυνα. Στις 25...

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ