-Χορηγούμενη-
-Χορηγούμενη-
Αρχική Ειδήσεις video «1008 ώρες αργότερα»: η Αλεξανδρούπολη επιστρέφει σταδιακά στην «κανονικότητα» (βίντεο)

«1008 ώρες αργότερα»: η Αλεξανδρούπολη επιστρέφει σταδιακά στην «κανονικότητα» (βίντεο)

Το πρώτο βήμα για τη σταδιακή άρση των προστατευτικών μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του Covid-19 έκανε σήμερα και η Αλεξανδρούπολη, με την πόλη να επανέρχεται αργά στους προ πανδημίας ρυθμούς της. Συνολικά, η Ελλάδα «έκλεισε» 6 εβδομάδες, 42 μέρες, και 1008 ώρες καραντίνας.

Με αυξημένη την κίνηση των αυτοκινήτων όσο και των πεζών, ειδικά επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, οι Αλεξανδρουπολίτες βγήκαν σήμερα Δευτέρα 04/05/2020 μετά από 42 ημέρες από την απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας. 

Έτσι, εκτός των πολιτών που έκαναν τις πρωινές τους βόλτες δίχως να χρειαστεί να έχουν έντυπο κυκλοφορίας ή να στείλουν μήνυμα, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να βγουν για ψώνια σε κάποιο κατάστημα, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές έξω από τα μαγαζιά. Να σημειωθεί επίσης ότι οι ουρές έξω από τις τράπεζες εξακολουθούν να υπάρχουν. 

-Χορηγούμενη-

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, αυτή είναι πλέον υποχρεωτική για τους πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Την ίδια στιγμή, προβλέπονται αυστηρές συστάσεις για χρήση μάσκας σε: Κλειστούς χώρους, γραφεία και κομμωτήρια 

Τέλος, σχετικά με το ωράριο που ισχύει στις επιχειρήσεις τροφίμων π.χ. σούπερ μάρκετ, αυτό παραμένει έως τις ‪9 Μαΐου‬, ‪από τη Δευτέρα έως Παρασκευή‬ από τις ‪7:00‬ έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις ‪7:00 έως τις 20:00‬.