Μ. Κυριακίδης: Με τη διατροφή μας τις μέρες της καραντίνας μπορούμε εύκολα να πετύχουμε απώλεια βάρους (βίντεο)

Στο evros24.gr φιλοξενήθηκε από τον Σάκη Σταυρίδη ο Μιχάλης Κυριακίδης, επιστημονικός συνεργάτης των Vita Plus Αλεξανδρούπολης και μίλησαν για τη διατροφή μας, τις ημέρες της καραντίνας όπου όλοι μας μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, τρώμε λίγο παραπάνω και σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε το καλοκαίρι.

Ωστόσο ο Μιχάλης Κυριακίδης, ένα από τα πρώτα πράγματα που είπε, είναι πως όσοι αποφάσισαν να μπούνε σε πρόγραμμα διατροφής, τώρα που βρίσκονται μέσα στο σπίτι τα καταφέραν οι περισσότεροι πολύ καλά. Άλλωστε μπορούμε στο σπίτι να κάνουμε γυμναστική, να βάζουμε μουσική και να χορεύουμε ή ακόμα και να κάνουμε έναν περίπατο στέλνοντας όμως το μήνυμα μας στα πλαίσια του «Μένουμε Σπίτι» λόγω του κορονοϊού.

«Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το 70% της προσπάθειάς μας απώλειας βάρους οφείλεται στη διατροφή μας και το 30% στην άσκηση» σημείωσε και ανέφερε ακόμα πως αν πάρουμε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες καταναλώσουμε όχι μόνο δεν θα χάσουμε, αλλά θα αποθηκεύσουμε και λίπος.

Τις μέρες της καραντίνας πρέπει να υπολογίζουμε καλύτερα τις ποσότητες των τροφίμων και στη συνέχεια παρουσίασε ένα πρόγραμμα διατροφής για γυναίκες που δεν έχουν προβλήματα υγείας.

Δείτε αναλυτικά: