Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, 2025
13.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕπιχειρήσεις«Λουκέτα» από την 1η Δεκεμβρίου για τις ταμειακές μηχανές

«Λουκέτα» από την 1η Δεκεμβρίου για τις ταμειακές μηχανές

Η ΑΑΔΕ έχει ήδη στείλει προειδοποιητικά e-mail στις επιχειρήσεις οι οποίες αν και υπόχρεες σε χρήση Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ) εντοπίστηκαν να μην έχουν διαβιβάσει στη Φορολογική Διοίκηση τα στοιχεία λιανικής με τα οποία καλούνται να συμμορφωθούν εντός προθεσμίας 10 ημερών από την ημέρα της αποστολής του μηνύματος. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλονται πρόστιμα αναδρομικά από 31 Οκτωβρίου 2022.

Από την Πέμπτη, η μη διαβίβαση στοιχείων οδηγεί απευθείας στα πρόστιμα και τα λουκέτα χωρίς να έχει μεσολαβήσει προειδοποιητικό μήνυμα.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αποστέλλουν τα στοιχεία των λιανικών τους πωλήσεων, το αργότερο μέσα σε 24 ώρες από την έκδοση του φορολογικού στοιχείου στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ e-send. Ειδικά οι επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης υποχρεούνται να στέλνουν στοιχεία ανά τρίωρο, τα πρατήρια υγρών καυσίμων κάθε ώρα, ενώ για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις ανά 24ωρο.

Τα πρόστιμα για μη διαβίβαση στοιχείων είναι τα εξής:

Για πράξεις που επιβαρύνονται με ΦΠΑ, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους ίσο με το 50% επί του ΦΠΑ που αναγράφεται επί του κάθε μη διαβιβασθέντος στοιχείου. Το πρόστιμο αυτό δεν μπορεί να είναι κατώτερο, αθροιστικά ανά φορολογικό έλεγχο, των 250 ευρώ, για επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία, και των 500 ευρώ για όσες τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.
Για πράξεις που δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο, εφόσον ο φορολογούμενος τηρεί απλογραφικά βιβλία και 1.000 ευρώ, ανά φορολογικό έλεγχο, αν ο φορολογούμενος τηρεί διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης: Διακοπή υδροδότησης επί των οδών Κοραή, Λ. Δημοκρατίας, 28ης Οκτωβρίου και Βιζβύζη

Η Δ. Ε. Υ. Α. Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες του Δήμου Αλεξανδρούπολης ότιτην Δευτέρα...

Απίστευτη ταλαιπωρία εκδρομέων από Αλεξανδρούπολη στα σύνορα με την Αλβανία – Επιβάτιδα με «διπλή ταυτότητα» προκάλεσε καθυστέρηση

Απίστευτη ταλαιπωρία έζησαν εκδρομείς από την Αλεξανδρούπολη που ταξίδευαν με τουριστικό λεωφορείο προς την...

Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον Αλεξανδρουπολίτη Λευτέρη Μαμάτα

Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον πανεπιστημιακό & στέλεχός του Λευτέρη Μαμάτα, που έφυγε πρόωρα από...

Θετική εξέλιξη για το διατηρητέο κτήριο των ΕΛΤΑ στην Αλεξανδρούπολη: Ο Δήμος προχωρά σε ενέργειες διεκδίκησης

Μια σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στο θέμα της αξιοποίησης του ιστορικού διατηρητέου κτηρίου των ΕΛΤΑ...

Παρόμοια