fbpx
15.9 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Λαϊκή Συσπείρωση: Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης ο Διονύσης Κλάδης

- Χορηγούμενη-

Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τη Λαϊκή Συσπείρωση, τον κ. Διονύση Κλάδη, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και Γραμματέα της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ, καθώς και τους υποψηφίους Δημάρχους Κομοτηνής κ. Γιάννη Λεβέντη και Ιάσμου κ. Παναγιώτη Σπορίκη, παρουσίασε το ΚΚΕ το απόγευμα της Παρασκευής 28 Απρίλη.

Παρουσιάζοντας τους υποψηφίους ο απερχόμενος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ. Σιδέρης Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στο τρέχον Περιφερειακό Συμβούλιο, με όλους τους πόρους να κατευθύνονται σε υποδομές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, έργα βιτρίνας για ανταγωνιστικότητα, ενώ δίνοντας ψίχουλα για αντισεισμικές, αντιπυρικές υποδομές, τη σχολική στέγη και άλλα, με όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις να διαγκωνίζονται για τα συμφέροντα των ομίλων. Για αυτό ζήτησε ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που αποτελεί τη φωνή του λαού στο συμβούλιο και δεν σχετίζεται με συμφέροντα.

Διονύσης Κλάδης: «Η μόνη δύναμη που προειδοποιεί, αποκαλύπτει, διεκδικεί, αποτελεί ασπίδα για το σήμερα, και ελπίδα για το αύριο είναι το ΚΚΕ»

«Ο λαός στην ΑΜΘ, όπως και όλη τη χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να ζει πολύ καλύτερα από ό,τι σήμερα», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κλάδης, γιατί έχει εύφορη γη, φυσική ομορφιά, πόρους και επιστημονικό και εργατικό δυναμικό. Το εμπόδιο όμως είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται από κυβερνήσεις και περιφερειακές αρχές, με στόχο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που τους πριμοδοτούν, και δεν προχωρούν τα έργα που χρειάζεται ο λαός.

Για αυτό και κάλεσε τους πολίτες της Περιφέρειας «να μαυρίσουν αυτούς που τους μαυρίζουν τη ζωή και να επιλέξει τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ», που θα φέρει το λαό πρωταγωνιστή και διαμορφωτή στη δική του εξουσία.

Τόνισε δε πως η στήριξη του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες είναι η μοναδική που δεν θα πάει χαμένη για τους εργαζόμενους, δεν θα τη μετανιώσουν και δεν θα «ψάχνουν χέρια να κόψουν» ούτε να την δώσουν σε αυτούς και μετά να τη βρουν αλλού. «Η μόνη δύναμη που προειδοποιεί, αποκαλύπτει, διεκδικεί, αποτελεί ασπίδα για το σήμερα, και ελπίδα για το αύριο είναι το ΚΚΕ» τόνισε, καλώντας τους να γυρίζουν τη πλάτη σε δήθεν αντισυστημικές επιλογές, που βρίσκονται όμως μέσα στο σύστημα, και τη ρητορική των ακροδεξιών.

Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης απαρτίζονται από αγωνιστές που βρέθηκαν στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τις συνδικαλιστικές διώξεις, τη φοροληστεία, ενάντια στην επέλαση των ΑΠΕ, στην εγκατάσταση του φυσικού αερίου, ανέδειξαν τους κινδύνους του ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή σε ένα άδικο πόλεμο μεταξύ ληστών. Για αυτό και ζήτησε ισχυρή αντιπροσώπηση στο Περιφερειακό, ώστε να διεκδικούν και να είναι τα μάτια και τα αυτιά του λαού σε αυτό.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΛΑΔΗ ΔΙΟΝΥΣΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜΘ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο Διονύσης Κλάδης είναι γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Είναι 43 ετών.

Είναι αριστούχος απόφοιτος πολυκλαδικού Λυκείου, της σχολής Οχημάτων του ΑΤΕΙ-Θεσσαλονίκης και της ΑΣΠΑΙΤΕ της Πάτρας. Έχει ολοκληρώσει κύκλο μουσικών σπουδών στην αρμονία, το ακορντεόν και την τρομπέτα. Έχει διατελέσει για σειρά ετών μουσικός (τρομπετίστας) στη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας. Έχει εργαστεί ως αναπληρωτής καθηγητής σε διάφορα ΕΠΑΛ της χώρας μεταξύ αυτών και στην Κομοτηνή. Επίσης, ως ιδιωτικός υπάλληλος και ως ελεγκτής σε ΙΚΤΕΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Έβρου.

Κατοικεί στην Αλεξανδρούπολη, είναι παντρεμένος με την Εύα Βλισίδου και έχουν αποκτήσει 2 κόρες.

Γιάννης Λεβέντης: «Όσο μόνοι μας ήμασταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο δυνατοί ήμασταν στο λαό»

Από την πλευρά του ο εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Λεβέντης τόνισε πως είναι υπερήφανοι σαν παράταξη γιατί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού της Κομοτηνής μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Όλο αυτό το διάστημα, βρέθηκαν κοντά στα προβλήματα, τις απεργίες, στις γειτονιές και τους οικισμούς, σε μια ιδιαίτερη πόλη με ξεχωριστούν ανθρώπους, όμως έχει μεγάλα προβλήματα, αφού είναι ορατά τα αποτελέσματα της χρόνιας υποχρηματοδότησης.

Θεωρεί δε πως κατάφεραν να αποκαλύψουν την στρατηγική συμφωνία των άλλων παρατάξεων, και τη μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όργανο του κράτους με τη σημερινή Δημοτική Αρχή να βάζει την υπογραφή της για την διαχείριση των απορριμμάτων, την έλλειψη προσωπικού, ενώ οι όποιες παρεμβάσεις εξαρτώνται από το ΕΣΠΑ. Όμως αυτό που απαιτείται είναι γενναία χρηματοδότηση για υποδομές όπως το κολυμβητήριο, οι κατασκηνώσεις Πανδρόσου, αθλητικών και πολιτιστικών χώρων, κάτι που δεν διεκδίκησε ούτε η Δημοτική Αρχή ούτε οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

«Όσο μόνοι μας ήμασταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο δυνατοί ήμασταν στο λαό» τόνιζε, ζητώντας και αυτός δυναμική στήριξη του ψηφοδελτίου της ΛΑΣΥ, ώστε να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους δημοτικούς συμβούλους μαζί με το λαό.

Παναγιώτης Σπορίκης: «Όσοι σήμερα τον ανακαλύπτουν, είναι οι ίδιοι που έβαλαν πλάτη να περάσει αλώβητη η πολιτική για να λειτουργούν οι Δήμοι ως ΑΕ»

Τέλος ο εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσμου κ. Παναγιώτης Σπορίκης τόνισε πως την προηγούμενη τετραετία ο Ίασμος έγινε γνωστός όχι για τα θετικά, αλλά για την εφαρμογή μιας πολύ συγκεκριμένης πολιτικής από τον παραιτηθέντα Δήμαρχο κ. Οντέρ Μουμίν.

Η μόνη που αντιτάχθηκε από την αρχή στην πολιτική του ήταν η ΛΑΣΥ, και αυτή την πολιτική τους θέση θα θέσουν ξανά στους ψηφοφόρους της περιοχής, και θα μπουν ξανά μπροστά για την επίλυση των προβλημάτων του Ιάσμου. «Όσοι σήμερα τον ανακαλύπτουν, είναι οι ίδιοι που έβαλαν πλάτη να περάσει αλώβητη η πολιτική για να λειτουργούν οι Δήμοι ως ΑΕ» ανέφερε, ενώ Δήμοι και Περιφέρειες ζητούν περισσότερες αρμοδιότητες, αλλά είναι επαίτες όταν πρόκειται για τη χρηματοδότηση.

Θύμισε δε πως τοποθετήθηκαν με σαφήνεια απέναντι στον κ. Μουμίν, στήριξαν τους εργαζόμενους του Δήμου, και δεν ανέχτηκαν καμία διάκριση. Εκφράζοντας την άποψη πως η κατάσταση θα ήταν διαφορετική αν η ΛΑΣΥ είχε περισσότερους Δημοτικούς Συμβούλους, κάλεσε σε αγωνιστική συμπόρευση.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο