Κορμός σοκολάτας και γλυκό συκαλάκι

€ 6 - Σοκολάτα Μερίδες: 15 Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης: 3 ώρες Συνταγή για κορμό σοκολάτας (μωσαϊκό) με γλυκό σύκο.

Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι πρέπει να λιώσουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες! Προσθέτουμε το γάλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αν έχουμε εβαπορέ, τότε βάζουμε μισό φλιτζάνι εβαπορέ (120γρ) και μισό φλιτζάνι νερό (120γρ). Δηλαδή το αραιώνουμε.

Αν έχουμε φρέσκο, πλήρες γάλα, τότε βάζουμε μόνο ένα φλιτζάνι από αυτό, δηλαδή 240 με 250γρ. Όταν τα παραπάνω υλικά λιώσουν, ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα, που τα έχουμε σπάσει, τα καθαρισμένα αμύγδαλα και το ψιλοκομμένο συκαλάκι.

Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε καρύδια ίδιας ποσότητας. Επίσης, αν δε θέλουμε γλυκό του κουταλιού, βάζουμε ένα σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ. Προσοχή! Όχι περισσότερο, γιατί ο κορμός θα γίνει αρκετά πικρός.

Αφού τα βάλουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατέψουμε καλά, τα αδειάζουμε σε ένα ορθογώνιο ταψάκι με λαδόκολλα από κάτω και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Ο κορμός μας είναι έτοιμος!

Καλή επιτυχία!!!

Υλικά Συνταγής
250γρ. κουβερτούρα.
225 με 250γρ μπισκότα.
200γρ. βούτυρο αγελάδος.
20γρ. καθαρισμένα αμύγδαλα ή καρύδια.
120γρ. γάλα εβαπορέ + 120γρ νερό ή 240γρ φρέσκο γάλα πλήρες.
2 συκαλάκια ψιλοκομμένα ή 1 σφηνάκι ρούμι (ή κονιάκ).