Στη συνεχή συντήρηση και αποκατάσταση φθορών στις παιδικές χαρές του Δήμος Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας Γιάννης Ναϊτίδης.
Όπως σημείωσε, σε συνεργασία με τον συμβαλλόμενο συντηρητή παιδικών χαρών, πραγματοποιούνται καθημερινά εργασίες ελέγχου, συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στις περισσότερες από 85 πιστοποιημένες παιδικές χαρές του Δήμου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και τη σχετική νομοθεσία.
Ο κ. Ναϊτίδης ανέφερε ότι σημαντικό μέρος των ζημιών που καταγράφονται δεν οφείλεται στη φυσιολογική χρήση των εγκαταστάσεων, αλλά σε κακή ή απρόσεκτη χρήση των οργάνων και του εξοπλισμού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, παρατηρούνται συχνά φθορές όπως σπασμένοι μύλοι, κατεστραμμένες κούνιες και ζημιές σε δάπεδα ασφαλείας, πολλές φορές από χρήση που δεν ανταποκρίνεται στην ηλικία ή στον προβλεπόμενο σκοπό των παιδικών χαρών.
Ο Αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος προχώρησε τα προηγούμενα χρόνια σε εκτεταμένες παρεμβάσεις, απομακρύνοντας παλιά και μη πιστοποιημένα όργανα και τοποθετώντας νέο εξοπλισμό, δάπεδα ασφαλείας και τις απαραίτητες υποδομές για τη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών χώρων παιχνιδιού.





Όπως επισήμανε, όλες οι παιδικές χαρές διαθέτουν το ειδικό σήμα καταλληλότητας του Υπουργείο Εσωτερικών και αναβαθμίζονται διαρκώς βάσει των προβλεπόμενων ελέγχων και προδιαγραφών.
Κλείνοντας, ο κ. Ναϊτίδης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες για σεβασμό και προστασία των παιδικών χαρών, τονίζοντας ότι πρόκειται για χώρους που ανήκουν στα παιδιά, στις οικογένειες και συνολικά στην τοπική κοινωνία.























