Κομοτηνή: Dancing to connect | Χορεύω, άρα επικοινωνώ

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φέρνει για πέμπτη χρονιά το σύγχρονο χορό στα σχολεία. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» έχει ταξιδέψει στην περιφέρεια, σε σχολεία της Πάτρας, των Ιωαννίνων και των Τρικάλων.

Φέτος, η Στέγη σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής βάζει στο… χορό πέντε σχολεία της Κομοτηνής, μαζί με πέντε της Αθήνας. Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα παρακολουθήσουν εργαστήρια χορού μέσα στους χώρους των σχολείων τους και στο τέλος του προγράμματος θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους πρώτα στην πόλη τους κι έπειτα σε κοινή παράσταση όλων των σχολείων μαζί στη Στέγη.

Το «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» βασίζεται στο πρόγραμμα Dancing to Connect, το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου. Σε συνεργασία με την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, η Στέγη εκπαιδεύει τα τελευταία τέσσερα χρόνια Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.

Συντελεστές: Οι χορευτές Ιωάννα Ηλέκτρα Αποστόλου, Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Δημόκριτος Σηφάκης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας

Ημερομηνίες προγράμματος
Για τα σχολεία της Κομοτηνής: Πέμπτη 16 έως και Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017
Για τα σχολεία της Αθήνας: Πέμπτη 2 έως και Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ημερομηνίες παραστάσεων
Κομοτηνή: Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017
Αθήνα: Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 (όλα τα σχολεία μαζί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση)

Από την Κομοτηνή συμμετέχουν τα εξής σχολεία:

1

2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής

2

4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

3

2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

4

3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής

5

Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ