fbpx
13.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κοκκινιστό χταπόδι με πατάτες

- Χορηγούμενη-

Κυριακή σήμερα… Τι θα λέγατε να μαγειρέψουμε κάτι θαλασσινό? Χταποδάκι κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα, νόστιμο και γίνεται γρήγορα!

 

Υλικά

400 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι από κρασί
2 δαφνόφυλλα
4-5 κόκκοι μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 1/2 κιλό χταπόδι
3 μέτρια κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
6 μέτριες πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Στο νεροχύτη της κουζίνας ξεπλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια μεγαλύτερα από μπουκιά. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το ξίδι και το σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες και τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες.

Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μελώσουν (όχι να κάνουν χρώμα). Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σαν μισοφέγγαρο.

Τις προσθέτουμε στο χταπόδι και ανακατεύουμε ελαφρά ίσα να λαδωθούν. Περιχύνουμε με τις ντομάτες και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και μπόλικο πιπέρι.

Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, ίσα που να μισό σκεπάζει το φαγητό. Σιγοβράζουμε περίπου για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το χταπόδι και να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.

Προσοχή με το αλάτι γιατί το φρέσκο χταπόδι είναι ήδη πολύ αλμυρό.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Εθελοντική αιμοδοσία αύριο στις Φέρες

Για άλλη μια φορά ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φερών, διοργανώνει αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου εθελοντική αιμοδοσία στο αμφιθέατρο της δημαρχίας Φερών, από τις 9...