24.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Κοινή πολιτική πορεία Β. Μυτιληνού και Π. Μιχαηλίδη για τις εκλογές του 2023 (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Κοινή πολιτική πορεία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 θα ακολουθήσουν ο επικεφαλής της παράταξης Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση, Ευάγγελος Μυτιληνός, και ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Παύλος Μιχαηλίδης, όπως ανακοίνωσαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

A-Δ: Βαγγέλης Μυτιληνός, Παύλος Μιχαηλίδης

Αν και ο τίτλος της κοινής παράταξης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι ανακοίνωσαν ότι «δίνουν στέγη» σε οποιονδήποτε πολίτη θέλει να συμμετέχει στις εκλογές μαζί τους ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ή ακόμα και ως εν δυνάμει δήμαρχος.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης, η συνεργασία αυτή δε βασίζεται απλώς στην «ευθυγράμμιση» των θέσεών τους αλλά και σε μια προγραμματική σύγκλιση αρχών και προτάσεων.

Επιπρόσθετα, και οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι έτοιμοι να δώσουν τη θέση του δημάρχου στον άλλο, σε περίπτωση που κερδίσουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Δείτε παρακάτω τις κοινές τους δηλώσεις:

Οι λόγοι και οι λεπτομέρειες της κοινής καθόδου στις δημοτικές εκλογές του 2023

Οι αυτοδιοικητικές συνεργασίες αποκτούν νόημα και ουσία όταν οικοδομούνται σε μια βάση προγραμματικής σύγκλησης που στοχεύει στην προώθηση μίας σύγχρονης, αποτελεσματικής και οραματικής διοίκησης.

Ενός προγράμματος με συγκεκριμένους και ξεκάθαρους στόχους, με χρονοδιαγράμματα, εντιμότητα, συναντίληψη και εμπιστοσύνη.

Η απόφαση για συμπόρευση στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές του 2023 προέκυψε μετά τη διαπίστωση σύγκλισης σε μεγάλο βαθμό τόσο των προγραμματικών μας θέσεων όσο αφορά στην ανάπτυξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όσο και των λύσεων που μπορούν να προωθηθούν για την αντιμετώπιση των μικρότερων ή μεγαλύτερων προβλημάτων του.

Με οδηγό αυτή την κοινή αντίληψη για τον Δήμο μας, θεωρούμε πως οι μεγάλες προκλήσεις των καιρών μας απαιτούν πλατιές, ενωτικές και δημοκρατικές συναινέσεις. Τις προεκλογικές συνεργασίες θέτει ως βασική προϋπόθεση και ο νέος εκλογικός νόμος σύμφωνα με τον οποίο η ενισχυμένη αναλογική δημιουργεί την ανάγκη ισχυρών ψηφοδελτίων με τα οποία οι νέες δημοτικές αρχές θα είναι αναγκασμένες να διοικήσουν, χωρίς να επιτρέπονται πλέον εκ του νόμου οι μετεκλογικές συμπράξεις με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η μεγάλη αυτοδιοικητική μας εμπειρία, τα υψηλά ποσοστά τα οποία λάβαμε ως υποψήφιοι δήμαρχοι στις εκλογές του 2019 (τα οποία αθροιστικά θα μας έφερναν στον δεύτερο γύρο), η δοκιμασμένη μας συμπόρευση στα έδρανα της αντιπολίτευσης, η συναντίληψη και το κοινό μας όραμα για έναν ισχυρό Δήμο Αλεξανδρούπολης, μας οδηγούν στο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτό το κοινό αυτοδιοικητικό μέτωπο.

Το σημαντικότατο θέμα σε ότι αφορά το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής σε αυτή την νέα δημοτική κίνηση, θα προκύψει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες που θα λάβουν χώρα λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Από σήμερα κιόλας προσκαλούμε για συμμετοχή και συνεργασία σε αυτό το νέο εγχείρημα, κάθε ενεργό δημότη, τα αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν υπηρετήσει με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ομάδες πολιτών με κοινωνικές ευαισθησίες και όλους εσάς που επιθυμείτε ένα πραγματικά συμμετοχικό και ισχυρό Δήμο.

Η δυναμική και η «στήριξη» που θα αποκτήσει αυτή η νέα δημοτική κίνηση, θα καθορίσει και την τελική της συγκρότηση σε έναν αυτόνομο, ισχυρό και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, που θα έχει μοναδικό και αποκλειστικό στόχο την διοίκηση του δήμου, στην επόμενη εξαιρετικά κρίσιμη πενταετία.

Σε ότι αφορά την σημερινή διοίκηση του δήμου, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον του δήμου, προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να οικοδομήσουμε σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης, με στόχο την ενίσχυση και την επιτάχυνση των έργων και των διαδικασιών ανάπτυξης της Αλεξανδρούπολης.

Γεγονός όμως που αποδείχθηκε ανέφικτο, αφού το μοναδικό μέλημα του Δημάρχου όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν να “αλώσει” τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στοχεύοντας στον προσεταιρισμό μεμονωμένων δημοτικών συμβούλων και όχι σε μία θεσμική και έντιμη συνεργασία με όλες τις δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Το αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τους στενούς μας συνεργάτες θα διαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο της προγραμματικής μας σύγκλησης το οποίο και πολύ σύντομα θα δοθεί στην δημοσιότητα.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Ευάγγελος Μυτιληνός

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ