fbpx
9.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

«Κέντρο Υγείας» Σαμοθράκης – Γεν. Διαμαντόπουλος: Ως εδώ και μη παρέκει με αυτήν την κατάσταση…

- Χορηγούμενη-

Σήμερα επισκέφτηκα το προσωρινό….. «Κέντρο Υγείας» στην Καμαριώτισσα, με την έγκριση του Διευθυντή κυρίου Γεννάδιου Διαμαντόπουλου, έκανα ρεπορτάζ για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τόσο το προσωπικό, όσο και οι ασθενείς (μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι) καθώς και όσοι πηγαίνουν για μία απλή συνταγογράφηση, στοιβαγμένοι σε έναν μικρό χώρο.

Ο Διευθυντής αγανακτισμένος ζητάει την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση υλοποίησης της ανακατασκευής του Κ.Υ της Χώρας, ώστε να επιστρέψουν στην κανονικότητα (…), γιατί 2,5 χρόνια μετά την καταστροφική πλημμύρα της 26ης Σεπτεμβρίου 2017 η κατάσταση παραμένει ίδια.

Όπως τόνισε “αναγκαζόμαστε να παραβαίνουμε τον όρκο του Ιπποκράτη, μιας και λόγω στενότητας του χώρου, στην έξαρση της γρίπης και των ιώσεων για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών να τους εξετάζουμε δίπλα σε άλλοις ασθενείς, με συνέπεια να ακούνε οι παρευρισκόμενοι το ιατρικό ιστορικό του καθενός και σίγουρα με κίνδυνο την ευκολότερη μετάδοση των μικροβίων τόσο στο προσωπικό όσο και στους υπόλοιπους ασθενείς ή υγιείς οι οποίοι βρίσκονται στον χώρο…”

Τον ρώτησα πως εξελίσσεται η γρίπη και οι ιώσεις και μου απάντησε πως όπως φαίνεται και από την προσέλευση του κόσμου, ομαλοποιείται η κατάσταση. Αν και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν τραγική η κατάσταση ειδικά όσον αφορά τα παιδάκια.

Για την υπόθεση του ερχομού παιδιάτρου, που προανήγγειλε πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Νίκος Γαλατούμος, ο κύριος Διαμαντόπουλος φάνηκε να μην έχει πλήρη ενημέρωση, αλλά παρόλα αυτά τόνισε πως είναι ένα σημαντικό βήμα μιας και η έλλειψη είναι χρόνια και αναγκάζεται ο ίδιος να εκτελεί και χρέη παιδιάτρου. Βέβαια επεσήμανε πως η έλλειψη παιδιάτρου δεν είναι η μοναδική, μιας και το Κ.Υ χρειάζεται και άλλο ιατρικό προσωπικό καθώς και οδηγούς ασθενοφόρων. Αλλά το παν είναι η αποκατάσταση του χώρου.

Ο ίδιος βρίσκεται συνεχώς σε επαφές τόσο με την δημοτική αρχή όσο και με την 4η Υ.ΠΕ αλλά δεν έβλεπε απτά αποτελέσματα…
Ρώτησα τον Διευθυντή για το θέμα του Αιμοληπτηρίου και αν λειτουργεί το μικροβιολογικό του Κ.Υ και ποιες οι δυνατότητες του. Με διαβεβαίωσε πως λειτουργεί όλη την εβδομάδα στην χώρα και πως γίνονται οι βασικές εξετάσεις, αλλά για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις χρειάζεται η λειτουργία του Αιμοληπτηρίου.

Στο ρεπορτάζ μου, συνομίλησα με ασθενείς που ήταν παρόντες, βέβαια όπως αναφέρθηκε και παραπάνω σήμερα η προσέλευση ήταν σχετικά μικρή, οπότε η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω δεν είναι αντιπροσωπευτική. Οι ασθενείς που ήταν παρόντες εξέφρασαν την αγωνία και την δυσαρέσκεια τους για την επικρατούσα κατάσταση, επαίνεσαν όμως το προσωπικό που υπό αυτές τις συνθήκες προσφέρουν με το παραπάνω τις υπηρεσίες τους.
Επίσης κατά την παραμονή μου στον χώρο συνομίλησα με έναν από τους ελάχιστους οδηγούς ασθενοφόρων, ο οποίος μου είπε πως είναι 3 αντί για 6 που θα έπρεπε να είναι και πως ο καθένας δουλεύει τον μήνα 80 ώρες δωρεάν.

Κλείνω με την φράση που κατ’ επανάληψη είπε ο διευθυντής:
“η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει και κάτι πρέπει να γίνει άμεσα… δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε σε έναν χώρο 30 τ.μ.”

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr
spot_img

Διαβασε και αυτο