fbpx
14.7 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 10 Απριλίου, 2020

Κάθε πότε πρέπει να αλλάξετε τα φρένα του αυτοκινήτου σας

- Χορηγούμενη-

Η αλλαγή των tακάκια φρένων είναι μια προφύλαξη που δεν πρέπει να καθυστερεί από τους οδηγούς, καθώς αυτό το στοιχείο είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα του συστήματος πέδησης. Για να ανιχνεύσουμε τη στιγμή που πρέπει να εκτελεστεί αυτή η συντήρηση, υποδεικνύουμε κάποια σημάδια που απαιτούν προσοχή.

Για να διευκολυνθεί η διάγνωση, πολλές από αυτές τις ενδείξεις μπορούν να φανούν από μια απλή οπτική επιθεώρηση. Σε αυτή την αξιολόγηση, είναι σημαντικό να αναλυθεί το πάχος των ενθέτων, το οποίο πρέπει να βρίσκεται εντός της ανοχής που υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή, καθώς και τη γενική πλευρά του συστατικού. Αν είναι δυνατόν να παρατηρήσετε ρωγμές ή άλλα σημάδια φθοράς, η αντικατάσταση θα είναι σίγουρα απαραίτητη αυτή τη φορά. Μπορείτε να παραγγείλετε τα αυθεντικά τακάκια του αυτοκινήτου από: αποθήκευση αυτόματων εξαρτημάτων Autodoc.gr.

Ένας άλλος τρόπος για να εντοπίσετε προβλήματα με τα μαξιλάρια είναι να παρατηρήσετε τη στιγμή που θα εφαρμοστεί το πεντάλ φρένου.

- Χορηγούμενη-

3 πινακίδες για να αλλάξετε τα τακάκια του φρένου αυτοκινήτου

Η ένδειξη μιας ακριβούς περιόδου αλλαγής των μαξιλαριών είναι ένα σχεδόν αδύνατο καθήκον, δεδομένου ότι η φθορά τους εξαρτάται άμεσα από τον τρόπο που χρησιμοποιείται το σύστημα πέδησης. Ωστόσο, υπάρχουν προφυλάξεις που μπορούν να υιοθετηθούν από τους οδηγούς για να αυξήσουν την ανθεκτικότητά τους.

Δείτε παρακάτω τις εκτιμήσεις του ειδικού μας για τις βασικές πρακτικές που συμβάλλουν στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων.

1. Χρησιμοποιήστε το φρένο του κινητήρα

Για να δώσουν ένα διάλειμμα στο σύστημα πέδησης, οι οδηγοί χρησιμοποιούν το φρένο του κινητήρα όταν το επιτρέπουν οι περιστάσεις. Η μέθοδος συνίσταται στη σταδιακή μείωση των οδοντωτών τροχών του οχήματος για τη μείωση της ταχύτητάς του, γεγονός που βοηθά στην εξοικονόμηση των τακακιών των φρένων.

Σε κατηφορικά τμήματα, το ιδανικό είναι να κρατάτε πάντα το όχημα εμπλεκόμενο. Αυτό συμβάλλει στη διατήρηση μεγαλύτερης διεύθυνσης και αποτρέπει την υπερβολική χρήση των φρένων.

2. Αλλάξτε το υγρό φρένων στην σωστή ώρα

Το υγρό των φρένων έχει τη λειτουργία της μεταφοράς της πίεσης που ασκείται στο πεντάλ στο επίθεμα, πιέζοντάς τον προς το δίσκο. Για αυτό, έχει κάποια ειδικά χαρακτηριστικά, όπως η χαμηλή συμπιεστότητα και το υψηλό σημείο βρασμού.

Αλλάζει το πετρέλαιο κάθε 10.000 χιλιόμετρα συνιστάται έτσι ώστε να μην τίθενται σε κίνδυνο οι ιδιότητές του, καθώς και τα εξαρτήματα του συγκροτήματος των φρένων.

3. Αποφύγετε την υπερφόρτωση

Δεν είναι μόνο η αναστολή ενός οχήματος που πάσχει από υπερφόρτωση. Το φρενάρισμα αισθάνεται επίσης αυτό το αντανακλαστικό, καθώς το μεγαλύτερο βάρος, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να σταματήσει η κίνηση των τροχών.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε τα φρένα πιο έντονα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και αυτό ασφαλώς θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη φθορά και μικρότερη διάρκεια ζωής των μαξιλαριών.

- Χορηγούμενη-

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Παρά την κακοκαιρία και την υγειονομική κρίση, συνεχίζεται η ανάπλαση της παραλιακής Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

Συνεχίζεται με σταθερό η ανάπλαση της παραλιακής της Αλεξανδρούπολης, παρόλο που τις τελευταίες ημέρες ο Νομός αντιμετωπίζει έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και χιονοπτώσεις σε όλη την έκτασή του. Ταυτόχρονα, ο κόσμος αντιμετωπίζει και την πανδημία του Covid-19, που δε φαίνεται να πτοεί το έργο του Δήμου.
- Χορηγούμενη -