Καταγγελία: “Είναι “συμβολικό” το ποσό που πληρώνουμε για τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης”;

Αναγνώστης του evros24.gr, πατέρας παιδιού στον 1ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης μας έστειλε τη δική του “καταγγελία” όπως τη χαρακτηρίζει, ερώτημα θα λέγαμε εμείς.

Αφορά στο ποσό των τροφείων που πληρώνει για το παιδί του (60 ευρώ το μήνα) και πιο συγκεκριμένα αναρωτιέται γιατί η απόδειξη που λαμβάνει γράφει ότι το παραπάνω ποσό είναι “συμβολικό”.

Το πλήρες κείμενο που μας έστειλε έχει ως εξής:

“Μετά από παρατήρηση που έκανα στην απόδειξη παροχής υπηρεσιών που παρέλαβα από την πληρωμή των τροφείων του υιού μου στον 1ο Παιδικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης παρατήρησα να γράφει “συμβολικό ποσό για τον λογαριασμό τάδε κλπ κλπ για τα τροφεία Αλεξ/πολης”.

Ήθελα να ρωτήσω τους υπεύθυνους στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με ποιο σκεπτικό διατυπώνεται η αιτιολογία με την λέξη “συμβολική”, τι σημαίνει λοιπόν “συμβολικό ποσό”;

Όλοι θα σκεφτόμασταν ένα ποσό που είναι πάρα πολύ χαμηλό από το αληθινό κόστος που ξοδεύει ο Δήμος για τα παιδιά μας, δηλαδή κάτι σαν 1/10, 1/20 κτλ, κάτι τέτοιο ας πούμε!

Όταν λοιπόν εγώ προσωπικά πληρώνω 60 ευρώ το μήνα για 19-20 περίπου μέρες που τρώνε τα παιδάκια του παιδικού σταθμού τον κάθε μήνα, γιατί επειδή το υπολόγισα με πολύ καλό τρόπο εκτός από τα Σαββατοκύριακα που είναι περίπου 8-10 μέρες, από τις 30-31 του κάθε μήνα είναι και οι γιορτές Πάσχα – Χριστούγεννα, καθώς και 3-4 αργίες, που μας δίνουν ένα νούμερο. 

Άρα το μηνιάτικο το δικό μου που είναι 60 ευρώ εάν το διαιρέσουμε με το 19-20 μας δίνει ένα νούμερο 3 με 3,1 ευρώ ανά ημέρα!

Αυτό το νούμερο με την έρευνα που έχω κάνει στο περίπου, με αυτά που γνωρίζω, είναι άνετα το κόστος του δικού μου παιδιού!

Άρα το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι πως εγώ και πολλοί άλλοι πληρώνουμε κανονικά όλο το ποσό για τα παιδιά μας και όχι ένα “συμβολικό ποσό” εκτός εάν το παιδί μου τρώει τσιπούρα των 25 ευρώ το κιλό και κρέας φιλέτο των 30 ευρώ το κιλό καθημερινά χωρίς μακαρόνια και φασολάδα!

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως καλό θα ήταν ο υπεύθυνος για την αιτιολογία της ΑΠΥ να διαγράψει τη λέξη “συμβολική” και “συμβολικό ποσό” οριστικά για να μην δημιουργεί εντυπώσεις πως μας κάνει χάρη για την σίτιση των παιδιών μας που φυσικά και είναι απαράδεκτη η χρέωση με ποσά για τον κάθε γονιό έτσι και αλλιώς!”

 

(Τα στοιχεία του αναγνώστη μας, είναι στη διάθεσή μας αλλά επιλέξαμε να μην τα δημοσιεύσουμε)