Καινούριο Αξονικό Τομογράφο αποκτά το ΠΓΝΑ (video)

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, το ΠΓΝΑ προχωρά στην απόκτηση ενός νέου αξονικού τομογράφου εξομοίωσης ακτινοθεραπείας θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας με το ποσό των 500.000 ευρώ.

Η προμήθεια του νέου αξονικού τομογράφου θα καλύψει τις ανάγκες του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του νοσοκομείου, και θα λειτουργεί ως αξονικός εξομοιωτής.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ότι το μηχάνημα αυτό θα ανιχνεύει που βρίσκονται οι καρκινικές εστίες, και θα δίνει τις πληροφορίες στον γραμμικό επιταχυντή προκειμένου αυτός στη συνέχεια να κάνει τις βολές του, εξηγεί ο Διοικητής του ΠΓΝΑ, Δημήτρης Αδαμίδης.

Πρόσθεσε ωστόσο πως το γεγονός ότι εγκρίθηκε ο διαγωνισμός δε συνεπάγεται και την άμεση εγκατάσταση του εν λόγω μηχανήματος, καθώς οι διαγωνισμοί μέσω ΕΣΠΑ απαιτούν πολύ γραφειοκρατία, και έτσι, ο νέος αξονικός θα εγκατασταθεί μέσα σε περίπου 6 μήνες.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο πρόκειται για μία πολύ σημαντική προσθήκη η οποία θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, στην αντιμετώπιση των περιστατικών, υπογράμμισε ο Διοικητής.