Κ. Αλεξανδρής: “Είναι εθνικό μας καθήκον να μάθει ο κόσμος τον ρόλο «γκιαουραντάδων», στην άτακτη οπισθοχώρηση των Τούρκων από τα σύνορα του Έβρου”

Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στην Μαλακάσα στις δομές φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών, ο πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, δημοσίευσε στην σελίδα στο fb του Συλλόγου το παρακάτω κείμενο:

“Μια μικρή αληθινή ιστορία,ένα βίωμα που έχει μείνει χαραγμένο μέσα μας .

Ήταν το πέμπτο εικοσιτετράωρο μέσα στο ποτάμι και έχοντας αποτρέψει όλες τις προσπάθειες των Τούρκων να περάσουν λαθρομετανάστες,επικρατούσε ηρεμία στην περιοχή και είπαμε ότι μάλλον οι Τούρκοι λάβανε το μήνυμα της αποτροπής .
Ξαφνικά τις πρώτες απογευματινές ώρες άρχισαν τα όργανα.Οι Τούρκοι είχαν μαζέψει και προωθήσει προς την περιοχή του μελισσοκομείου – Τσιρώζη περίπου 3000 λαθρομετανάστες, τα τηλέφωνα μας πήραν φωτιά,οι ομάδες περιφρούρησης των ντόπιων όλες παρούσες ,οι συνοριοφύλακες όπως πάντα στην πρώτη γραμμή , το ίδιο και ο στρατός μας , όλοι στις θέσεις τους ,επικρατεί αναστάτωση,η θέα της υποχρεωτικής καθοδήγησης χιλιάδων λαθρομεταναστών από τους Τούρκους «τζανταρμάδες» στο πιο στενό πέρασμα της παλιάς κοίτης του ποταμού,προκαλεί δέος .


Και εκεί που όλοι τρέχαμε να προετοιμαστούμε για την αποτροπή καταφθάνουν δυο διμοιρίες ΜΑΤ , βλέπουμε τους ανθρώπους να κατεβαίνουν από τα λεωφορεία,να φοράνε τις στολές και να προχωρούν με όλον τον βαρύ εξοπλισμό τους προς την περιοχή στην οποία οι Τούρκοι ωθούσαν τους λαθρομετανάστες. Μια περιοχή όμως που ήταν δασώδης , θαμνώδης και βαλτώδης και αρκετά μακριά από το κεντρικό ανάχωμα όπου είχαν σταθμεύσει τα λεωφορεία των αστυνομικών .
Η ανάγκη να φθάσουν γρήγορα οι δυο διμοιρίες μας οδήγησε στο αποτέλεσμα της φωτογραφίας .
Αυτά τα παλικάρια χωρίς κανέναν δισταγμό ανέβηκαν στα αγροτικά αυτοκίνητα μας για πάνε σε ένα άγνωστο για αυτούς περιβάλλον μια εμπειρία που για εμάς,αλλά πιστεύουμε και για αυτούς θα μείνει παντοτινά στην μνήμη μας .
Πολλές φορές η μοίρα και οι καταστάσεις μας έχουν οδηγήσει να είμαστε απέναντι λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων και να κοντραριστούμε με αυτούς τους ανθρώπους, που να μην ξεχνάμε ότι κάνουν την δουλειά τους. Αυτήν την φορά όμως η μοίρα και ο Ερντογάν μας έφερε κοντά ,ο ένας δίπλα στον άλλον να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες.
Εκείνο το απόγευμα στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους ότι τα σύνορα μας φρουρούνται είναι αδιαπραγμάτευτα και ότι οι Έλληνες ενωμένοι θα δώσουμε την μάχη για τα εθνικά και κυριαρχικά μας συμφέροντα και δεν θα επιτρέψουμε στους Τούρκους να παίζουν παιχνίδια εις βάρος της χώρας μας .
Δυστυχώς την ιστορία λόγω καταστάσεων και εξελίξεων δεν θα την μάθετε ακόμη ολόκληρη, είναι όμως εθνικό μας καθήκον κάποια στιγμή να μάθει ο κόσμος τον ρόλο των ντόπιων «γκιαουρανταδων», όπως μας αποκαλούν στην αποτροπή και στην άτακτη οπισθοχώρηση των Τούρκων.”