Η Αλεξανδρούπολη «οχυρώνεται» κατά του Covid-19 (βίντεο)

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Αλεξανδρούπολης να «πολεμήσει» τον κορωνοϊό μέσω της λήψης και τήρησης των απαραίτητων προληπτικών μέτρων. Έτσι, πέρα από την προσωρινή λειτουργία υποδομών και υπηρεσιών του δήμου, καφετεριών και εστιατορίων, γίνεται έλεγχος για την αποτροπή δημόσιων συναθροίσεων που υπερβαίνουν τα δέκα άτομα προς την καλύτερη προστασία κατά του ιού.

Αναφορικά με τα φαρμακεία, όλα τηρούν αυστηρά τα μέτρα υγιεινής, τα οποία κάνουν λόγο για πεπερασμένο αριθμό πελατών που θα βρίσκονται κάθε δεδομένη στιγμή μέσα (2-5), ενώ πολλά από αυτά εξυπηρετούν τους πελάτες μονάχα μέσα από το παράθυρο ή στην είσοδο της πόρτας.

Στα περισσότερα σούπερμαρκετ δίνεται ειδική κάρτα κατά την είσοδο του πελάτη στο κατάστημα, έτσι ώστε να υπάρχει έλεγχος κάθε στιγμή του αριθμού των ατόμων που ψωνίζουν.

Εδώ και αρκετές ημέρες έχουν κλείσει τα σχολεία και πανεπιστήμια. Μάλιστα, υπάρχει σκοπός να κλείσουν προσωρινά και τα σύνορα της Ευρώπης.

Οι κάτοικοι που βρίσκονται έξω, στη συντριπτική πλειονότητά τους φορούν μάσκες και πολλοί από αυτούς και γάντια.

Εδώ και δύο μέρες έχουν ξεκινήσει απολυμάνσεις του δήμου Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο καταπολέμησης του κορωνοϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι γίνεται και έλεγχος με θερμομέτρηση τόσο στο ΠΓΝΑ όσο και στα δημόσια κτήρια.