Για 6η συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Κομοτηνή (video)

Για 6η συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί στο Δήμο Κομοτηνής το Κοινωνικό Φροντιστήριο, σε συνεργασία με το ΔΠΘ. Το κοινωνικό Φροντιστήριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου, και φέτος λειτουργεί με 40 μαθητές, ενώ υπάρχουν ακόμα περιθώρια για περαιτέρω αιτήσεις.

Πρόκειται για ένα θεσμό ο οποίος λειτουργεί με επιτυχία, και με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Κομοτηνής δείχνει την αλληλεγγύη του σε άτομα, μαθητές οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε κανονικά φροντιστήρια, εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων κ Παιδείας Δήμου Κομοτηνής, Νικόλαος Σωτηρακόπουλος.

Ο Δήμος ελέγχει τις οικογένειες αυτές, γίνεται ενδελεχής έλεγχος στα οικονομικά κριτήρια, τις φορολογικές δηλώσεις,των οικογενειών των οποίων τα παιδιά είναι γραμμένα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Αυτά τα παιδιά δε θα πήγαιναν σε φροντιστήρια, και ο Δήμος τους δίνει τη δυνατότητα να συναγωνιστούν επί ίσοις όροις τους άλλους μαθητές που έχουν τη δυνατότητα αυτή” τονίζει ο Αντιδήμαρχος.

Χορηγούμενη

Μάλιστα, στο παρελθόν οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου έχουν να επιδείξουν και επιτυχίες, με εισαγωγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάτι που καταδεικνύει την καλή δουλειά που γίνεται εκεί.