fbpx
14.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Είστε σίγουροι ότι κόβετε σωστά το κρέας;

Υπάρχει μόνος ένας σωστός τρόπος να τεμαχίζουμε το ψημένο κρέας

- Χορηγούμενη-

Ακόμα και όλα να τα έκανες σωστά στο ψήσιμο του κρέατος, μας λέει η δασκάλα μαγειρικής Sydney Willcox του The Brooklyn Kitchen, υπάρχει κάτι που κάνεις μονίμως λάθος.

Ή δεν κόβεις το κρέας ή δεν το κόβεις σωστά πριν το σερβίρεις.

Αφού το αφήσουμε υποχρεωτικά να «κάτσει» για μερικά λεπτά μετά το μαγείρεμά του, «κόβουμε πάντα το κρέας σε κάθετη φορά ως προς τις ίνες του», λέει η Willcox. «Ειδάλλως, ακόμα και το πιο μαλακό φιλέτο μινιόν θα μοιάζει σκληρό».

Τα περισσότερα κρέατα που ψήνουμε, όπως οι σπαλομπριζόλες και οι κόντρες, έχουν ορατές τις μυϊκές τους ίνες. Και έντονες είναι στο μάτι και συγκεκριμένη στοίχιση έχουν στο κομμάτι του κρέατος.

Για να είναι λοιπόν μαλακό το κρέας σε κάθε του μπουκιά, το κόβουμε κάθετα στη φορά των ινών. Τεμαχίζουμε δηλαδή εκ των προτέρων τις ίνες, αφαιρώντας τον δύσκολο αυτό ρόλο από τα δόντια μας…

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Σουφλί: Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο Διαδημοτικό Οδικό Δίκτυο...

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Σουφλίου Καλακίκου Παναγιώτη και του αναδόχου «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΟΝ. Α.Τ.Ε.», για το έργο που αφορά παρεμβάσεις για την αποκατάσταση...