Δ. Πέτροβιτς: «Τέλη Ιουνίου-αρχές Αυγούστου θα έρθει το Πυροσβεστικό Ελικόπτερο για την αντιπυρική περίοδο» (βίντεο)

Τέλη Ιουνίου με αρχές Αυγούστου αναμένεται να καταφθάσει το Πυροσβεστικό Ελικόπτερο στο Νομό εν όψει της αντιπυρικής σεζόν, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξουν φέτος, για πρώτη φορά, δύο Πυροσβεστικά Ελικόπτερα – ένα στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης και ένα στο αεροδρόμιο «Μ. Αλέξανδρος» της Καβάλας.

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς

«Όπως είχαμε τονίσει και κατά τη διάρκεια σύγκλισης του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, θα πρέπει φέτος, το ταχύτερο δυνατόν, να έχουμε τη συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου. Οι πληροφορίες που έχουμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι ότι θα έρθει στα τέλη Ιουνίου-αρχές Αυγούστου» δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς.

«Εμείς αντιδράσαμε σε αυτή την εκδοχή, τονίζοντας ότι θα πρέπει τουλάχιστον μετά τις 15 Ιουνίου, και όχι αρχές Ιουλίου να βρίσκεται το ελικόπτερο εδώ. Βέβαια η Πυροσβεστική Υπηρεσία είπε ότι εξετάζεται από το Αρχηγείο το ενδεχόμενο να έχουμε φέτος, για πρώτη φορά, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα: ένα στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης και ένα στο αεροδρόμιο «Μ. Αλέξανδρος» της Καβάλας. Είναι σημαντική αυτή η εξέλιξη – παρόλα αυτά, όμως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα» επεσήμανε στη συνέχεια, προσθέτοντας πως ο καιρός – μέχρι τώρα – είναι σύμμαχος στην αντιμετώπιση δυνητικών δασικών πυρκαγιών.

«Γι’ αυτό επιμένουμε, και ξανα-θέσαμε το αίτημα ούτως ώστε το πυροσβεστικό ελικόπτερο να έρθει το συντομότερο δυνατόν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, για να είμαστε πανέτοιμοι για τη νέα αντιπυρική σεζόν» κατέληξε.