Δ. Ουζούνης: «Το σχολικό έτος 2019-2020 ήταν πρωτόγνωρο – τα σχολεία μας λειτούργησαν με υποδειγματικό τρόπο» (βίντεο)

Με υποδειγματικό και πρωτοποριακό σε παγκόσμιο επίπεδο τρόπο λειτούργησαν τα σχολεία του Νομού κατά την ιδιαίτερη σχολική χρονιά 2019-2020, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Δημήτριο Ουζούνη.  

«Τελείωσε το διδακτικό έτος 2019-2020, μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή, πρωτόγνωρη σχολική χρονιά. Μια σχολική χρονιά που τα είχε όλα: είχε τη διδασκαλία και εκμάθηση στο φυσικό χώρο του σχολείου, είχε τη μάθηση και διδασκαλία για δυόμισι μήνες εξ αποστάσεως, με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων (μέσα σε αυτούς τους μήνες έγιναν τεράστια άλματα στη χρήση ψηφιακών μέσων) και τέλος, ξανά διδασκαλία και μάθηση με τη φυσική παρουσία των μαθητών και μαθητριών αλλά με τη λήψη πρωτόγνωρων μέτρων ασφάλειας και υγιεινής» δήλωσε στο evros24 ο κ. Ουζούνης, κάνοντας λόγο για τη διαμόρφωση αυστηρών πρωτοκόλλων για να τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες για την αποφυγή διασποράς του Covid-19.

Ο Δημήτριος Ουζούνης

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ουζούνη, ο απολογισμός της φετινής σχολικής χρονιάς είχε θετικό πρόσημο. «Τα καταφέραμε θαυμάσια, λειτουργήσαμε αποτελεσματικά, λειτουργήσαμε ποιοτικά και άψογα. Τα σχολεία μας ήταν υποδειγματικά στη λειτουργία τους, κάτι που τα καθιστά και πρωτοποριακά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρέπει να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας και να ευχαριστήσουμε τους διευθυντές και διευθύντριες, τους προϊσταμένους και τις προϊστάμενες του σχολείου που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες, ειδικά την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά για να στήσουν όλο αυτό το πρόγραμμα της αποστάσεως» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς, «οι οποίοι κατάφεραν δίχως επιμόρφωση, μέσα σε αυτούς τους δυόμισι μήνες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, κατάφεραν να πετύχουν πολύ σπουδαία αποτελέσματα». Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς που στήριξαν το σχολείο αυτή την ιδιαίτερη περίοδο, και έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές που ανταποκρίθηκαν θαυμάσια σε όλο αυτό το έργο.

«Τώρα προετοιμαζόμαστε για το νέο σχολικό έτος, ήδη γίνεται η προετοιμασία για τη στελέχωση των σχολείων με νέους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε με το ξεκίνημα να είναι όλοι στις θέσεις τους και να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός που απαιτείται και να επιλυθούν όποια κτιριολογικά προβλήματα υπάρχουν» υπογράμμισε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

«Αυτό που μένει ως παιδαγωγικό αποτέλεσμα είναι η σχέση δασκάλου-μαθητή, μια σχέση αγάπης, η οποία, και όταν ακόμα κόπηκε η δια ζώσης μορφή της με την πανδημία, συνεχίστηκε εξ αποστάσεως με τη σύγχρονη τεχνολογία» ολοκλήρωσε ο ίδιος.