fbpx
10.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Αυτό είναι το υλικό που κάνει το κρέας να «λιώνει» στο στόμα

- Χορηγούμενη-

Υπάρχει ένα υλικό με το οποίο μπορείς να κάνεις και το πιο σκληρό κομμάτι να γίνει μαλακό σαν καρδιά μαρουλιού.

Προτού λοιπόν μαγειρέψεις κάποιο σκληρό κομμάτι κρέατος, μπορείς είτε να το μαρινάρεις με κάτι όξινο, όπως το λεμόνι ή το κρασί ή με κάτι με περισσότερα ένζυμα, όπως είναι η παπάγια ή ο χυμός ανανά. Μπορείς επίσης να έχεις μαλακό κρέας αν το βάλεις να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλές ώρες.

Υπάρχει όμως και ένα μυστικό που μπορεί να μην το γνωρίζεις αλλά θα κάνει το κρέας να λιώνει πραγματικά στο στόμα.

Η μαγειρική σόδα. Αυτή η ουσία σε συνδυασμό με την αλκαλικότητά της επιφάνειας του κρέατος, κάνει τις πρωτεΐνες σε αυτό να ενωθούν πιο δύσκολα, άρα και να μην είναι τόσο σκληρό. Κάνε απαλό μασάζ με μαγειρική σόδα πάνω στο κρέας (προσοχή, όχι μπέικιν πάουντερ), βάλε το κρέας στο ψυγείο για τρεις με πέντε ώρες και ξέπλυνε κάτω από τρεχούμενο νερό. Έπειτα, μαγείρεψε το κρέας. Αν έχεις μικρά κομμάτια κρέατος, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Μπορείς να βυθίσεις τα κομμάτια κρέατος σε μείγμα με νερό και σόδα. Για 350 γραμμάρια κρέατος, χρειάζεσαι 1 κουταλιά του γλυκού σόδα και μισή κούπα νερό.

Έπειτα βυθίζεις το κρέας για 15 λεπτά, το στραγγίζεις και το μαγειρεύεις. Το κόλπο της σόδας μπορείς να το βάλεις και στον κιμά, ανακατεύοντας ¾ της κουταλιάς του γλυκού μαγειρική σόδα με 1-1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας νερό, για κάθε 50 γραμμάρια κιμά, χωρίς να χρειαστεί να ξεπλύνεις τη σόδα σε αυτή την περίπτωση. Απλά άσε τη σόδα να δράσει για 20 λεπτά.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Στη νέα σύνθεση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων οι Χ. Γιαλαμάς...

Στη νέα σύνθεση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων περιλαμβάνονται μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες οι Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς και Δημήτρης Δερβεντλής, μέχρι πρότινος πρόεδρος και γενικός...