21.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Απάντηση του Χ. Δερμεντζόπουλου για τις “βίλες” στο Δέλτα του Έβρου

- Χορηγούμενη-

Από χθες κυκλοφορεί η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρεμένου: «Στον Έβρο βγήκαν με τις καραμπίνες για να προστατέψουν τις βίλες τους».

- Χορηγούμενη-1

Τις τελευταίες ημέρες που η χώρα μας δέχεται αυτήν την απόπειρα εισβολής στα σύνορα της, και ειδικότερα στον τόπο μου στον Έβρο, έχω αποφύγει με πολύ προσοχή να έρθω σε οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση.

  • Θα ήταν απαράδεκτο και ανήθικο.
  • Θα ένιωθα ότι προσβάλλω την υπερπροσπάθεια που κάνουν κάποιοι άνθρωποι στην περιοχή μας να μην παραβιαστούν τα σύνορα μας.
  • Θα ένιωθα ότι προδίδω ή πάω να εκμεταλλευτώ το κύμα συμπαράστασης και ομοψυχίας που έχει εξαπλωθεί παντού.

Εξάλλου, όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι η παρούσα
συγκυρία ξεπερνάει κόμματα και ιδεολογίες είναι ακατάλληλος και κατά τη γνώμη μου επικίνδυνος.

Θεωρώ όμως υποχρέωση μου να τοποθετηθώ στην απαράδεκτη αυτή δήλωση, καθώς μπορεί να είναι λογικό κάποιοι Έλληνες πολίτες να μην έχουν γνώση του τι συμβαίνει στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, Έλληνες πολιτικοί όμως που προβαίνουν σε τέτοιες δηλώσεις είτε είναι αμελείς είτε κρύβουν σκοπιμότητες.

Οι καλύβες (και οχι βίλες!!) στο Δέλτα του Έβρου εδώ και δεκαετίες φιλοξενούν ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε μια σειρά επαγγελμάτων όπως η κτηνοτροφία, η αλιεία, το κυνήγι και άλλα συναφή επαγγέλματα. Οι άνθρωποι αυτοί συμβάλλουν εδώ και χρόνια τα μέγιστα είτε με την φυσική τους παρουσία, που από μόνη της αποτελεί ανασταλτικό εμπόδιο, είτε με την ενεργή συμμετοχή τους στο έργο της ελληνικής αστυνομίας (πχ έγκαιρη ενημέρωση για τυχόν ύποπτες κινήσεις κλπ) σε φαινόμενα παραβίασης των συνόρων μας.

Ειδικά τις τελευταίες μέρες η συμβολή των ανθρώπων αυτών έχει αποδειχτεί καίρια και ωφέλιμη στην όλη προσπάθεια αποτροπής και αυτό μπορεί να πιστοποιηθεί από ανθρώπους που έχουν επιφορτιστεί με το επιχειρησιακό κομμάτι.

Δεν έχω ψευδαισθήσεις.
Γνωρίζω ότι η εικόνα και τα γεγονότα λειτουργούν με δεδομένα τηλεθέασης. Συνηθίζονται εύκολα, με αποτέλεσμα να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού με κύριο γνώμονα πολιτικά οφέλη.
Θεωρώ υποχρέωση μας, επειδή οι ώρες και ημέρες είναι κρίσιμες, να αποτρέψουμε τέτοιου είδους απόπειρες. Δυστυχώς κάποιες από αυτές προέρχονται από το εσωτερικό της χώρας μας.
Ας είμαστε λοιπόν όλοι προσεκτικοί στο τι λέμε και πως κινούμαστε.

Υγ:
Έχοντας δει την αγάπη που έχουν οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή εκεί, σας διαβεβαιώνω ότι οι ΚΑΛΥΒΕΣ στα μάτια τους είναι όντως ΒΙΛΕΣ.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ